Budapesten miért vannakvegyes házak?
A google térképen nézegettem, pl a 2. kerület.. Luxusvilla, mellette társasház vagy egy újépítésűvagy rozzant.. Valahogy nem igen mennék ki a kertbe és közbe 100 emberfigyel.. A Rózsadomb nagyon sürün van beépítve és igazábólnem csak ott.. A milliomoshogy tud így ott élni? Vagy szembe egy követségi épület..
Ha valaki ott haza megy annakmeg van a nyugalom intim szféra? Én Bp-től nem messze lakom itt nyugodt a környék ,nyugodtan megyek ki az udvarra,de a szomszéd öreglány így isleskelődik,de nem csak felénk mások felé is 😅
Néhol olyan házak vannak a 2. kerületben ami kb egy falun jellemző.. Régi korlát ablakok pl a panelnél..vagy kus ház ami szintén falura jellemző 2 ablakkal, régen ez volt a divat vagy a luxus a 2.kerületben? Olyan volt mint most egy átlag falu ahol 40 éves házakvannak amit még a mama oapa épített?
A 12. Kerületben is, luxusvilla,mellette szintén egy ugyan olyan,csak gazos udvarral,lakatlan ház.. Nincs aki meg vegye vagy rendbe tartsa?
16. kerület az gazdag kerület?!
Ott is van nagy villa mellette sima ks ház.. A villa helyén is normál ház volt? Vagy mi ? Érdekes,hogy ilyen változatos!
Érdekes,hogy ilyen változatos, igen. Nagyváros, sok-sok éven át alakult,változott.
2. kerületben lakom, egyáltalán nem egy milliomos környék, és igen, sűrűn van beépítve. A mi utcánkban az ötvenes években kezdtek építkezni, annál régebbi ház nincs (a kerületben persze vannak bőven régebbi épületek); a többségük 70-90 között épült társasház (mindenféle, panel jellegű is van), persze vannak újabbak is. Szóval nem hatalmas lakások, nem milliomos lakók. Ez a kerület legnagyobb részére igaz amúgy, 90% társasház, ikerház. Kevés a családi. A belvároshoz közelebb, ami a tényleges Rózsadomb, ott vannak azok a bizonyos villák, ezek kb 100 évesek, és többségükben szintén társasházzá vannak alakítva.
Akinél kukkol a szomszéd, az hidd el, megoldja (sövény, kerítés).
És igen, a 2A ugyanolyan "külváros" mint mondjuk Kőbánya, gyakorlatilag egy falu, amit Bp-hez csatoltak. Aki szeret ott lakni, esetleg generációkon át örökölhet egy rozzantabb házat, amit nincs pénze felújítani, miközben két utcával arrébb meg csak újépítésűek vannak, mert ott régen mondjuk még utca se volt. Sok régi házat bontottak le, 10-15 éve virágzott az ingatlanpiac, mindenki építkezett.
Akinek tényleg van pénze, az
A: vehet itt is családit, ahová nem látnak be, csak mint írtam ilyen kevesebb van, és nem a főútvonalakon. A kerületen belül is vannak drágább részek. A 12. kerületben szerintem több ilyen elitingatlan van amúgy.
B: körbefalazza a kertet.
C: vesz az agglomerációban, ott több a hely.
D: vannak bőven olyanok, akiknek nem a saját kert jelenti a luxust, hanem mondjuk egy belvárosi nagy alapterületű lakás, várra nyíló kilátással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!