Lehet abból baj, ha a konvektorból hiányzik a máriaüveg?
Jól tetted, hogy elzártad, így életveszélyes.
Nekünk albérletben első begyújtáskor mindig ki kellett venni az üveget, és jól belefújni, utána már piezo is begyújtotta.
Kintről IS. És soha nem tudhatod, hogy az égéstermék kifele vagy befele fog jönni.
Ha mondjuk van egy gázos vízmelegítőd a fürdőben, kéménnyel, akkor garantáltan befele jön az égéstermék a "lyukas" konvektorból.
Az az "üveg" azért van ott, hogy véletlenül se fújja el valamilyen szellő vagy huzat a gyújtólángot, ami a lakásban van. Nem szigetel egy picikét sem. Nem fog semmiféle CO visszaáramlást megakadályozni. Ha ettől félsz, akkor vegyél egy CO érzékelőt, kb 15 ezer forintos összeg és 7-10 évig működnek.
Nekem évekig nem volt rajta üveg és sosem volt senkinek baja, még csak a CO érzékelő sem riasztott be soha.
Na mondjuk annyit hozzátennék, hogy a szóban fogó konvektor nem parapetes. Az oxigént a lakásból szívja, az égéstermék pedig a kéményen megy ki.
Egy parapetes esetén nem vagyok benne biztos, ott elvileg befele nem nyitott a rendszer.
#9: ja, én végig parapetesről beszéltem, szinte mindenhol az van.
Ha nyílt égésterű, akkor kb. mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!