Diákmunkából és havi kilencvenezer forintból hogy tud megélni három ember?
Érettségi évemet nyomom és hosszú évek viszontagsága után, apám úgy döntött, hogy itt hagyja a családot, tehát engem, édesanyámat és a kisöcsémet. Nem csak úgy mondja, már fel is mondott az itteni munkahelyén, szervezi az elköltözését.
A probléma az, hogy még nem váltak el, így a gyermektartás nem nekünk lesz utalva, csak a szűkös családi pótlék.
Idáig is albérletben éltünk, nagyrészt az a apum fizetéséből tartottuk el magunkat, az édesanyám mindössze kilencvenezret keres, én diákmunkával, ha dolgozok péntek és szombat este, illetve vasárnap délután és nem betegszem le, akkor tudok összeszedni havonta 60-70 ezret diákmunkával, plusz rendszeresen adok vérplazmát ami további 10-12 ezer forint amíg bírja a vénám.
Mivel a dolog úgy áll, hogy novemberbe nem lesz ház hármunk feje felett, valami sürgős megoldási javaslatot szívesen vennék.
Itt nyíregyházán egy olcsó másfélszobás albérlet 45 ezer + a rezsi és jön a tél. Sajnos családra nem számíthatunk, anyai ágon már nem él senki, az apai ág pedig már régóta nem foglalkozik velünk. Nekem van még egy kevés szánalmas megtakarított pénzem, 130 ezer forint, ez majd el is megy szerintem a kaucióra meg a költözésre.
Szóval valami nagy ötlet, hogyan tovább, vagy kihez lehetne fordulni?
Gyerektartast már a különválástól lehet igényelni, nem kell megvárni a válást.
Anyukad menjen be a bíróságra a panasznapon (helytől függ mikor van) és ingyenes jogi segítséggel megfogalmazhatják a kérést.
Plusz szociális támogatást az önkormányzattól lehet.
Gyerekvédelmi is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!