Milyen a JÓ paradicsom passzírozó, és hol lehet kapni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A konkrét kérdésre nem tudok válaszolni, de én így csinálom:
Vettem egy erősebb turmixgépet, lenyomom rajta a paradicsomot héjastól-magostól, aztán már csak be kell sűríteni, és kész, mehet üvegbe.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Mi ilyet használunk:
5-6 éve vettük egy háztartási boltban. Azóta láttam már százas jellegű boltban is. De találsz neten is.
Korábban én is ilyennel pepecseltem. (Mármint egy sűrű szita, meg a hozzávaló kenőbizbigyó. Egy kínszenvedés volt.
10 éve vettem egy gyümölcscentrifugát. Ami lefér a garaton apraja, az megy előre. Közben az asszony eldarabolja garatnyira a közepesét, a nagyját meg a lányom aprítja fel.
A gépet én kezelem, így kalákában a leghaladósabb. :)
A kapott lé azonnal felfőzhető, vagy nyersen PET-palackolva és hűtőládában lefagyasztva bármeddig eláll. Mi karácsonykor szoktuk felbontogatni.
A sűreje megy csak turmixba (így már jobban viszi a mixer és gazdaságosabb a feldolgozás, mert kevesebb vizet kell elpárologtatni). Ezután a sűrejét lekvárfőző üstbe (dupla fal, közte víz) tesszük és ebben 10 óra kenőcs állagúra fő. A cuccba izlés szerint sót teszünk, ami a tartósításban is segít. Az eredmény egyfajta sűrített paradicsom, persze állományjavítók, ízfokozók és adalékok nélkül. Ezt gőzzel sterilezett befőttes üvegekbe tesszük, (fedél is steril, kézen eldobós nejlon kesztyű és lehetőleg semmi por a konyhában, amin a baci megtapadhat) majd tetőt rá jó szorosan és azonnal be a dunsztba és egy hétig rá se nézünk. Ez egy menyasszonyi kelengyés láda, teletömve rongyokkal. Dunszt után mehet a polcokra a spájzban... Nuku bolti tartósítószer, mérgek, miegymás.
Felesleges és egészségtelen is.
57 üveget tettünk el belőle tavaly és egy se romlott meg.
A megbontott üveg hűtőben tartandó, mert gyorsan romlik!
Kicsit gyakorolni kell, pl. a tetőket elő kell válogatni és a deformáltak, vagy akármilyen kissé is foltosak nem jók - én mindig új fedőt veszek az üvegekre és a boltban alakra azokat is megválogatom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Itt is van egy :
Szerintem ez a legjobb fajta, volt alkalmam kipróbálni életem során pár fajtát. És itt a szűrőrész egyben van, nincs műanyag közte, mint itt:
Mert bizony, ezt kés fokával kapargatni kell, hogy a sűrűje kijöjjön. A lé meg, ahol rés van ott folyik, ez fizika, tehát elég macerás a paradicsomlé készítés, de milyen finom, és egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!