Miből áll nálatok a havi egy nagybevásárlás?
Tudom, hogy nem "nekem szól", de:
Én nem szoktam havi nagybevásárolni. Nem olcsóbb átlagban a Tesco stb hogy megérje a benzinpenzt. Ha látom hogy valami kezd elfogyni akkor azt veszek, de egyébként leárazásnál szoktam venni nagyobb tételben(pl múltkor 130ft volt egy csomag tészta vettem vagy 20kg-ot(Ennyi volt a boltban). Két évig jók, addig el fog fogyni. De olyankor szoktam teát venni 10-15 csomaggal, az is elég egy évig). Ha meg kimegyek a tescoba akkor ott meg vagy akciós vagy nem.
Régen mi is elmentünk egyszer nagybevásárolni, de már én kezelem a vásárlásokat és ezzel a tecnikával éves szinten több tízezer forintot spórolunk.
Persze nem kis abc-ben veszem a cuccokat hanem egy nagy coopban, de akkor sem akkora mint egy nagy tesco
Elmegyünk valami hipermarketbe, a Lidl-be s jó eséllyel még a piacra és zöldségeshez is. Tizen- vagy huszonezer forintot költünk el, ebben étel és némi egyéb is van. Most több lesz, mert kell 14 kg súly, kifogytam az eddigiekből.
Normális ételeket veszünk, már ami a mi világunkban az, zöldség, rizs, zabpehely, sajt, vaj, olajos magvak, kávé, kakaó... Ha nincs elég, akkor tojást is ilyenkor veszünk. S persze ott van a wc-papír, festékek s egyéb effélék.
Sok ételt webről rendelünk és ugyebár zöldséget sem elég havonta venni (régebben havi 2-szer mentünk a nagyvárosba, de meguntuk, hogy az amúgy nagyon pozitív rokonlátogatással rámegy egy komplett nap minden alkalommal), szerencsére vannak itt jó zöldségesek, ahol csak némely zöldséget kerülünk (ronda és/vagy nagyon drága a városhoz képest), de a falusi kisboltba szinte soha nem megyünk, évi pár alkalommal fordul csak elő. Kicsi a választék s az ár sem jó.
A barkácsbolt viszont remek, most már nem kell a nagybevásárláskor intézni a macskaételt, mert azt is tartanak... :)
Kombinálom amit előttem írtak.
Általában hiperben/superben várásrolok, útba esik, amelyikbe éppen kedvem van bemenni.
Heti 2-3 alkalommal megyek a gyorsan forgó dolgokért (pl kenyér stb.) Ami ritkábban kell arról van egy listám és biztonsági készletem. Szóval amikor éppen akciós valami akkor megveszem a szokásos körúton
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!