Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kap valaki EU-s segélycsomagot...

Kap valaki EU-s segélycsomagot? Ezt kitől és miért kapjuk? Illetve nálatok hogy néz ki egy havi nagybevásárlás, ahol 3-4 gyermek van? Melyik jobb, ha egy nagybevásárlás van, vagy ha mindig, ami kell, azt vesszük?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom, sok a kérdés, de ez érdekel mostanság. Mert én pl. több ilyen csomagot kapok,mint a szomszéd 3, ill 5 gyermekes anyuka. Mitől függ?

És Nálatok hogy néz ki egy nagybevásárláshoz a lista? Mennyi hús szerepel rajta, pl. ?

2013. jún. 24. 15:58
 1/8 anonim ***** válasza:

kapsz, de nem tudod kitől?

vöröskereszttől nem?

2013. jún. 24. 15:59
 2/8 A kérdező kommentje:
A faluban van Vöröskereszt, de az önkormányzatos hölgy hordja ki, ezért nem vagyok benne biztos. Csak annyit kaptunk már, hogy illő lenne legalább egy köszönőlevél, vagy ez butaság?
2013. jún. 24. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:

nem kell köszönőlevél, hol laksz? igényelted?

3 gyerekünk van, sehonnan nem kapunk semmit, néha noe-től

2013. jún. 24. 16:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, általában évente egyszer nálunk is van EU-s csomag. Családtagonként van kiszámolva, kinek mekkora csomagot készítenek össze. Volt már benne: száraztészta, keksz, liszt, kristálycukor, csemegekukorica (dobozos) tésztaporok.
2013. jún. 24. 16:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Az EU-s csomagot az EU-tól kapod...

Én egy cswaládsegítőnél dolgozok, épp most volt nálunk is az EU-s élelmiszerosztás. Nem kell senkinek levél, ezt nem magánemberek, vagy karitatív szervezetek adják, hanem az EU.

Az kap, akit a családsegítő vagy gyermekjóléti szolgálat gondoz, róluk leadnak egy listát, az önkormányzat értesíti őket levélben, hogy hova kell menni a csomagért, vagy ha kevesen kapnak, akkor kihordják.

Bevásárlás. Ugyan nincs gyerekem, de a nagybevásárlás célravezetőbb, egyszerre mindent megvenni egy TESCOban vagy LIDLben, aztán ami kell, pl. kenyér, zsemle, zöldség, azt 1-2-3 naponta.

2013. jún. 24. 19:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Én nem igényeltem sehonnan, ebben az évben már negyedszer kapjuk. Változó, hogy mi van benne. Volt már benne olaj, pirospaprika, tészta, liszt, cukor, multivitamin, de sok mindent kaptunk már. A falunkban működik Vöröskereszt, és évente egyszer van egy gyűlés, és ott mindenki elmondhatja, mire van szüksége. Nekem pl bútorokra, és talán jövőhónapban kapunk is. Sajnos beázott az egész ház, sok bútor ment tönkre, ezért segítenek. De van, aki ruhákat kapott, van, aki konzervet, gyógyszert...
2013. jún. 25. 13:49
 7/8 anonim ***** válasza:

4 gyerek van,még ketten voltak amikor a gyermekvédelmibe bementem és megkérdeztem,hogy is van ez az "Eu-s osztás". Anyuéknál (kis faluban élnek) mindenki kap,kivétel nélkül,mindegy,hogy 1 gyerek,4 gyerek vagy nincs gyerek,évente 1-2 alkalommal. Anyósoméknál (tanyaközpont) egy időben minden hónapban kaptak (2 gyerek volt még otthon)Nálunk eleinte évente 2x volt,de már most csak évente 1x van Eu-s élelmiszer csomag. Megkérdezték a havi bevétel hogy mennyi,ez alapján kezdtük kapni,de olyanoknak is "jár",akik vállalkozók,vagy nyugdíjasok,de havi szinten 60-70 rugó megmarad egymagukra miután kifizették amit ki kell.

Havonta 1x jártunk el mi a Tesco-ba,vagy akkoriban még a Cora-ba (már egy ideje felvásárolta az Auchan) nagybevásárolni,de már jó ideje nem voltunk egyikben sem,jövőhónapban megyünk legközelebb. :-)

Lisztet,cukrot 10 kg-t vettünk mindig,ez elég volt a havi főzöcskézéshez,sütéshez,tea főzéshez (teát iszunk egész évben,napi 4-6 l megy el úgy,hogy csak én iszom a három nagyobb gyerekkel,az Apuka nem sokat van itthon -a legnagyobb is csak 6 éves)

pörkölt tésztából vettünk 4 kg-t,levestésztából 1 kg-t,rizsből 2 kg-t (nem szerettem a rizst,így kevés rizses ételt csináltam),búzadarából 1 kg-t, répából 2kg-t (frissen a fagyasztóra tettem konyha készre vágva). A hús volt az,amiből mindig máshogy vettünk,mert ha az egyik ismerősünk vágott,akkor onnan vettünk egy 1/4-et,az két hónapig elég volt,de akkor nem csak hétvégén főztem húst. Ha nagybevásárláskor vettünk,akkor csak vasárnap főztem húst,de abból általában maradt hétfőre is. Általában 1 kg csirke szárny elég volt egy főzetre.

Élelmiszeren felül akkor vettük meg egész hónapra a tisztálkodási és tisztító szereket,a papír zsepit is,valamint a pelenkáskorúnak a pelust-popsitörlőt.

Amikor előre készítettem el a "mit főzök" táblázatot- egész hónapra- akkor a szerint vettük meg pl a befőttet,és ami nem volt romlandó. Ha születésnapja volt valakinek az adott hónapban,vagy tudtam hogy megyünk majd valamelyikünk családjához,akkor sütöttem,ahhoz is megvettük pl a lekvárt,étcsokit...

Ma már nincs "mit főzök" táblázat,de a többi marad,jövőhónapban így fogunk vásárolni valamelyik nagyobb üzletben.

Bocsánat a kimerítő válaszért. Ha valami amire kíváncsi voltál lemaradt,akkor nyugodtan kérdezz :-)

2013. jún. 25. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat,Családsegítőbe akart lenni a "gyermekvédelmibe" :-D
2013. jún. 25. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!