Kap valaki EU-s segélycsomagot? Ezt kitől és miért kapjuk? Illetve nálatok hogy néz ki egy havi nagybevásárlás, ahol 3-4 gyermek van? Melyik jobb, ha egy nagybevásárlás van, vagy ha mindig, ami kell, azt vesszük?
Sziasztok! Tudom, sok a kérdés, de ez érdekel mostanság. Mert én pl. több ilyen csomagot kapok,mint a szomszéd 3, ill 5 gyermekes anyuka. Mitől függ?
És Nálatok hogy néz ki egy nagybevásárláshoz a lista? Mennyi hús szerepel rajta, pl. ?
kapsz, de nem tudod kitől?
vöröskereszttől nem?
nem kell köszönőlevél, hol laksz? igényelted?
3 gyerekünk van, sehonnan nem kapunk semmit, néha noe-től
Az EU-s csomagot az EU-tól kapod...
Én egy cswaládsegítőnél dolgozok, épp most volt nálunk is az EU-s élelmiszerosztás. Nem kell senkinek levél, ezt nem magánemberek, vagy karitatív szervezetek adják, hanem az EU.
Az kap, akit a családsegítő vagy gyermekjóléti szolgálat gondoz, róluk leadnak egy listát, az önkormányzat értesíti őket levélben, hogy hova kell menni a csomagért, vagy ha kevesen kapnak, akkor kihordják.
Bevásárlás. Ugyan nincs gyerekem, de a nagybevásárlás célravezetőbb, egyszerre mindent megvenni egy TESCOban vagy LIDLben, aztán ami kell, pl. kenyér, zsemle, zöldség, azt 1-2-3 naponta.
4 gyerek van,még ketten voltak amikor a gyermekvédelmibe bementem és megkérdeztem,hogy is van ez az "Eu-s osztás". Anyuéknál (kis faluban élnek) mindenki kap,kivétel nélkül,mindegy,hogy 1 gyerek,4 gyerek vagy nincs gyerek,évente 1-2 alkalommal. Anyósoméknál (tanyaközpont) egy időben minden hónapban kaptak (2 gyerek volt még otthon)Nálunk eleinte évente 2x volt,de már most csak évente 1x van Eu-s élelmiszer csomag. Megkérdezték a havi bevétel hogy mennyi,ez alapján kezdtük kapni,de olyanoknak is "jár",akik vállalkozók,vagy nyugdíjasok,de havi szinten 60-70 rugó megmarad egymagukra miután kifizették amit ki kell.
Havonta 1x jártunk el mi a Tesco-ba,vagy akkoriban még a Cora-ba (már egy ideje felvásárolta az Auchan) nagybevásárolni,de már jó ideje nem voltunk egyikben sem,jövőhónapban megyünk legközelebb. :-)
Lisztet,cukrot 10 kg-t vettünk mindig,ez elég volt a havi főzöcskézéshez,sütéshez,tea főzéshez (teát iszunk egész évben,napi 4-6 l megy el úgy,hogy csak én iszom a három nagyobb gyerekkel,az Apuka nem sokat van itthon -a legnagyobb is csak 6 éves)
pörkölt tésztából vettünk 4 kg-t,levestésztából 1 kg-t,rizsből 2 kg-t (nem szerettem a rizst,így kevés rizses ételt csináltam),búzadarából 1 kg-t, répából 2kg-t (frissen a fagyasztóra tettem konyha készre vágva). A hús volt az,amiből mindig máshogy vettünk,mert ha az egyik ismerősünk vágott,akkor onnan vettünk egy 1/4-et,az két hónapig elég volt,de akkor nem csak hétvégén főztem húst. Ha nagybevásárláskor vettünk,akkor csak vasárnap főztem húst,de abból általában maradt hétfőre is. Általában 1 kg csirke szárny elég volt egy főzetre.
Élelmiszeren felül akkor vettük meg egész hónapra a tisztálkodási és tisztító szereket,a papír zsepit is,valamint a pelenkáskorúnak a pelust-popsitörlőt.
Amikor előre készítettem el a "mit főzök" táblázatot- egész hónapra- akkor a szerint vettük meg pl a befőttet,és ami nem volt romlandó. Ha születésnapja volt valakinek az adott hónapban,vagy tudtam hogy megyünk majd valamelyikünk családjához,akkor sütöttem,ahhoz is megvettük pl a lekvárt,étcsokit...
Ma már nincs "mit főzök" táblázat,de a többi marad,jövőhónapban így fogunk vásárolni valamelyik nagyobb üzletben.
Bocsánat a kimerítő válaszért. Ha valami amire kíváncsi voltál lemaradt,akkor nyugodtan kérdezz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!