Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hordozhato cserepkalyhat...

Hordozhato cserepkalyhat szeretnek venni, a lakasomba eleg lenne a 6 kW is, de valahol azt olvastam, hogy minel nehezebb maga a kalyha annal kesobb fog kihulni. Igaz ez? Valasszak nehezebb kalyhat?

Figyelt kérdés

Van egy 8 kwattos is ami 220 kg.

A 6 kwattos pedig 180 kg. Melyiket valasszam? Fontos lenne valoban, hogy ne huljon ki pikkpakk, hogy tartsa a hot legalabb 10 oran at

Segitsetek!

2016. aug. 11. 22:55
 1/10 anonim ***** válasza:
A 10h-ás hőtartást nyugodtan fejetsd el,ha szétfűtöd akkor is kihül 3-4h alatt.Tapasztalat.
2016. aug. 12. 13:49
 2/10 A kérdező kommentje:

Hát ezzel most megleptel. Miert hulne ki 3-4 ora alatt?

A sima lemezkalyha az kihul... de egy samottos cserepkalyha..

2016. aug. 12. 21:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy néhányszáz kilós hordozható cserépkályhától ne várj olyan hőtároló kapacitást, mint egy 1-1,5 tonnás jól megépített cserépkályhàtól.
2016. aug. 13. 00:11
 4/10 anonim ***** válasza:

"Miert hulne ki 3-4 ora alatt? "

Azért mert annyi tud,egyszerű fizika.Az ilyen kis kályhák hőtárolóképesége sajnos köszönőviszonyban sincs az épített,hagyományos 6-8X tömegű csempekályhákéval.Néhány éve én is beleszaladtam ebbe a "mókába",egy szezon után el is adtam.Próbáltam fával és 2 féle szénnel is.Nálam egy 26nm szobába volt(60 cm vájog fal,szigetelt födém) felfűtés és lezárás után,3-4 órával már éppen langyos volt,reggelre gyakorlatilag szobahőmérsékletre visszahült.Egy Ohra folytonégőre cseréltem le,azt szeretem.

2016. aug. 13. 00:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Ez bizony erdekes. Teljesen uj volt a kalyha?

Amugy pont tegnap kerdeztem meg ismerost, neki 4 soros hordozhatoja van es ha befut vele akkor bizony kitart 10 oran at is..

Nem igazan ertem...

2016. aug. 13. 14:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Bontott újrarakott kályha volt,kb 270kg-os össztömeggel.

Az ismerősöd lódít vagy egy hőszigetelt WC.nyi helyiséget fűt vele.. :-) Viccet féretéve a 10h-ás hőtartás egy átlag nagyszobában 100% kamu egy ilyen kis kályhánál.Ennyi idő még egy nagy épített 8-9 soros kályhának is becsületére válik.Félreértés ne essék nem akarlak lebeszélni róla,csak a saját tapasztalataimat osztottam meg.

2016. aug. 13. 21:28
 7/10 A kérdező kommentje:

Hat en nagyon bizom abban h nem kell majd ejszaka kelni a tuzre rakni...

Kisbaba mellett nem lenne jo.

Nagy rakott cserepkalyhara nincs penzunk meg bontottbol sem. Sima lemez kalyha meg penzkidobas.

2016. aug. 14. 21:15
 8/10 anonim ***** válasza:

"nem kell majd ejszaka kelni a tuzre rakni... "

Cserépkályhánál egyébként sem kell,ugyanis folyamatosan fűteni nem lehet.Lezárás után-mint írtam-pedig kb 3-4 órával már épp lanagyos lesz(egy keményebb fagyos éjszakán meg még hamarabb).Szerezzetek be jó állapotú Ohra folytonégőt,nincs párja.

2016. aug. 31. 13:46
 9/10 anonim válasza:
Szia! Végül vettetek hordozhatót? Bevált? Mi is nézegetjük, de ha tényleg ennyire sűrűn kell rakni, akkor nem vennénk meg.
2017. ápr. 22. 22:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy 10nm-nél nagyobb szobába nem vedd meg.Fönt már vázoltam a többit.
2017. ápr. 23. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!