Hordozhato cserepkalyhat szeretnek venni, a lakasomba eleg lenne a 6 kW is, de valahol azt olvastam, hogy minel nehezebb maga a kalyha annal kesobb fog kihulni. Igaz ez? Valasszak nehezebb kalyhat?
Van egy 8 kwattos is ami 220 kg.
A 6 kwattos pedig 180 kg. Melyiket valasszam? Fontos lenne valoban, hogy ne huljon ki pikkpakk, hogy tartsa a hot legalabb 10 oran at
Segitsetek!
Hát ezzel most megleptel. Miert hulne ki 3-4 ora alatt?
A sima lemezkalyha az kihul... de egy samottos cserepkalyha..
"Miert hulne ki 3-4 ora alatt? "
Azért mert annyi tud,egyszerű fizika.Az ilyen kis kályhák hőtárolóképesége sajnos köszönőviszonyban sincs az épített,hagyományos 6-8X tömegű csempekályhákéval.Néhány éve én is beleszaladtam ebbe a "mókába",egy szezon után el is adtam.Próbáltam fával és 2 féle szénnel is.Nálam egy 26nm szobába volt(60 cm vájog fal,szigetelt födém) felfűtés és lezárás után,3-4 órával már éppen langyos volt,reggelre gyakorlatilag szobahőmérsékletre visszahült.Egy Ohra folytonégőre cseréltem le,azt szeretem.
Ez bizony erdekes. Teljesen uj volt a kalyha?
Amugy pont tegnap kerdeztem meg ismerost, neki 4 soros hordozhatoja van es ha befut vele akkor bizony kitart 10 oran at is..
Nem igazan ertem...
Bontott újrarakott kályha volt,kb 270kg-os össztömeggel.
Az ismerősöd lódít vagy egy hőszigetelt WC.nyi helyiséget fűt vele.. :-) Viccet féretéve a 10h-ás hőtartás egy átlag nagyszobában 100% kamu egy ilyen kis kályhánál.Ennyi idő még egy nagy épített 8-9 soros kályhának is becsületére válik.Félreértés ne essék nem akarlak lebeszélni róla,csak a saját tapasztalataimat osztottam meg.
Hat en nagyon bizom abban h nem kell majd ejszaka kelni a tuzre rakni...
Kisbaba mellett nem lenne jo.
Nagy rakott cserepkalyhara nincs penzunk meg bontottbol sem. Sima lemez kalyha meg penzkidobas.
"nem kell majd ejszaka kelni a tuzre rakni... "
Cserépkályhánál egyébként sem kell,ugyanis folyamatosan fűteni nem lehet.Lezárás után-mint írtam-pedig kb 3-4 órával már épp lanagyos lesz(egy keményebb fagyos éjszakán meg még hamarabb).Szerezzetek be jó állapotú Ohra folytonégőt,nincs párja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!