Szeretnék venni egy hordozható cserépkályhát! Mi a véleményetek, tapasztalatotok vele? Megérik a pénzüket?
A következő linken látható kályhát szeretnék venni: [link]
Van e valakinek ilyen vagy hasonló? És mi a tapasztalata vele kapcsolatban. Nekem egy kandallóm volt de rühelltem mert nagyon hamar kihült és nem tartotta a meleget szinte semmit. Soha többet nem veszek kandallót :-(. Sok fa kell a hordozható cserépkályhába? Mennyire tartja a meleget? Köszönöm a válaszokat!
Én az öntöttvas kályhámat készülök lecserélni egy ilyenre. Az öntöttvasra is azt mondták, hogy az milyen klassz, egész éjszaka tartani fogja a meleget (erre a tűz kihúnyása után fél órával, már hideg volt)...
A cserépkályha biztos tovább bírja, de én úgy 80 ezer körüli kiadást tervezek...
Hát én is így vagyok ezzel! Soha többet nem foglalkozok kandallókkal az biztos. Nem azt mondom, hogy abban nincs nagyon hiper-szuper, de az már nem az én pénztárcámnak való :-(
Sajnos mi nem találtunk 80 ért megfelelő kandallót inkább 100 és 130 között vannak a jobbak. Amik meg olcsóbbak azok elég leharcoltnak tűnnek. Inkább rááldozok egy kicsivel többet és hátha jobb lesz.
Nagyon tele volt azzal a micsodám, hogy csak rakom és rakom a drága fát és egyszerűen nem tartja a meleget. Az hozzá kell tenni, hogy a nyílászárók sem a legjobbak egy régi vályog ház, a vele járó régi deformált fa ablakkeretekkel :-) De mivel ezt dobta a gép, meg kell oldani valahogy :-)Én nagyon bízok a cserépkályhába, de ha ez sem válik be akkor feladtam :-( Én kérdezgettem édesanyámékat is mert nekik még van tapasztalatuk a cserépkályhákkal kapcsolatban, elmondásuk alapján nem lesz gond vele. Tovább tart a felfűtés, de viszont nagyon tartja a meleget és viszonylag kevés fával fűthető!
Ha nem jön be akkor csak Torrentét tudnám idézni " ha meg kell b.szódni, akkor meg kell b.szódni " nincs mese :-)
hordozhatót nem ismerem,
rakott téglakályhára esküszöm. nagyon jó :)))
nagyon függ az építéstől, a mestertől, hogy milyen lesz az épített kályha. Lehet nagyon jó is, és rossz is.
Ha a cserépkályhát át kell rakni, akkor abból is tégla lesz :) remélem...
a fotón látható kályha nagyon kicsi!
a meleg tartásához tényleg kell a tömeg!
az én kályhám félkör alakú, kb 2 m × 1 m téglalpra fér rá, 2 m magas, fal között van, 40 m2-t fűt be, napi egyszeri begyújtással 17-18 kg fával.
A képen látható kályhát megvásároltam és már az én napplimban van :-) Bízom benne, hogy jobban fog fűteni az előző kandallónál és nem csalódok benne.
Hordozható cserépkályhában nincsenek sokkal nagyobbak mert ezért hordozhatóak :D Ha nagyobb lenne akkor már épített kályhát lenne, ahhoz képest pedig valóban " kicsi" pfff 300kg ! A méretéhez képest viszont mindenképp bízom a hő tartásban, tárolásban, ha nem akkor szétverem csákánnyal :D
Mennyi a felfűtési idelye egy ilyen kályhának ?
Köszönöm a válaszokat és tapasztalatokat, üdv
Szia!
Most szeretnénk venni egy mobil kályhát.
Milyen tapasztalataid lettek az elmúlt 3 évben a mobil cserépkályháddal? Mennyibe kerül vele egy fűtési szezon? Te építetted be magadnak? Mekkora teret tudsz vele kifűteni? Ha felfűtöd mennyi ideig tartja meg a hőjét?
Előre is köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!