Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért vesznek az emberek...

Miért vesznek az emberek légkondit, amikor nincs is rá szükség?

Figyelt kérdés
Oké, azt megértem, ha valaki tizedik emeleti lakásába szereltet be légkondit, de viszont manapság egyre több házon, még talán vályogon is látom, hogy az oldalfalon ott virít a kültéri egység, meg ezen a nyáron volt talán egy hét kemény meleg, ami azért nem sok. Van aki a 4 hónapi fizetését költi erre a "dologra", s csak max. 2 szobára, aztán nem használja soha. Vajon ez a globális melegedéses hülyeség "szippantja be az embereket? FIGYELEM: Nem kötözködésképp, vagy bántásból kérdezem ezt, csak furcsa, hogy még rgy vályogházra is raknak klímát, ami köztudott hűvös az egész nyár folyamán. Bár fűtését egy légkondinak ki lehet használni, de hűtést 1 hétnyi melegért szerintem nem. Ti nektek mi a véleményetek?
2016. aug. 4. 02:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Annyit segítek utolsó hogy még az ablakot kitudom én is nyitni szellőztetés céljából naponta kétszer háromszor. Akinek nincs klímája is kb ennyit szellőztet. És gondolom télen nics kereszthuzat nálad se egész nap hogy friss levegőd legyen.
2016. aug. 4. 14:58
 12/17 anonim válasza:

Egyik válaszoló mondta hogy a split klíma helyett olyan kéne neki ami szellőztet is. Ezen én is sokat gondolkodtam, hogy a split klíma elég energiapazarló, mert az állott meleg levegőt kell neki hűtenie. De ha jó szellőzés lenne bent, este 10 után folyamatosan forgatná be a kinti 15-20 fokos levegőt, reggelre úgy lehűtené a lakást hogy nem is kéne hűtésre kapcsolni és a melegben ha elzárnánk, kitartana estig is.

Amúgy én is allergiás meg asztmás vagyok, nehezen viselem a meleget, jó hogy van klímánk. LG plazmaszűrős, inverteres, tavalyi nyáron kb. 35 napon volt bekapcsolva és alig látszott meg az áramszámlán. Szereléssel együtt 3 éve olyan 230 ezer volt, ajánlom mindenkinek. LG, Samsung, Daikin a legjobbak.

2016. aug. 4. 16:18
 13/17 anonim ***** válasza:
11-es: télen is van szellőzésem. Megy a központi elszívó a házban, és mivel gáz főzőlap van, nem dunsztolhatom le az ablakokat hivatalosan sem. Két helyiségben maradt emiatt a szelelő ablak.
2016. aug. 4. 17:15
 14/17 anonim ***** válasza:

Azért azt hiszem néhány embernek komoly műszaki alapismereti hiányosságai vannak.

Egy slpit klíma nyilván nem helyettesíti a szellőztetést, de balgaság azt hinni, hogy egy normálisan tisztántartott lakásban, egy rendesen karbantartott klíma miatt fog bárki és lebetegedni, ez szimplán baromság. Ahogy az is, hogy kevesebb energia a benti levegőt hidegen tartani, mint a kintről beszívott 30-40 fokos levegőt visszahűteni 23 fokra.

2016. aug. 4. 18:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem lebetegedésről beszéltem, hanem fejfájásról, oxigénhiányról. Ez modern nyílászárókkal igen hamar előáll. Aztán az ember inkább nyúl gyógyszerhez fejfájás esetén, mint friss levegőhöz, vízhez, vagy kajához.

Hővisszzanyerős szellőztetőről hallottál-e már?

2016. aug. 5. 00:50
 16/17 A kérdező kommentje:
Állítólag a Daikin gyárt "szellőző" klímát, de az a megfizethetetlen kategória.
2016. aug. 5. 01:02
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem megvan még a szülői 100 éves vályogház, majdnem méteres falakkal. Tehát tudom, miről beszélek.

A vályog nem azt jelenti, hogy mindig hűvös. Azt jelenti, hogy jól tartja a hőmérsékletet, a hideget is, meleget is.

Ha van egy rövid (max. egy hetes) felmelegedés, akkor a vályog kibírja, hogy mindig hűvös van bent.

De ha van egy két hetes meleg időszak, amikor 30-35 fok van minden nap, akkor a vastag falak átmelegszenek, és utána hiába jön a lehűlés, továbbra is megmarad bent a 30 fok, mert a vályog ugye a meleget is tartja.

És nyáron vannak két hétnél hosszabb meleg időszakok is.

Ahol most lakom, idén már kb. 25 nap volt, amikor a hőmérséklet a komfortzónám tetejét jelentő 26 fok fölé ment. Ilyenkor meg nem tudok jól aludni, egész nap fáradt vagyok.

Komolyan gondolkodom két szoba hűtéséről. Nem akarok hideget, mint pl. az agybeteg Lidl-ben a 20 fok (megizzadva, egy szál ruhában), de ha lenne klímám, 25-26 fokra állítanám, ami nem sok fogyasztást jelentene, csak pár fokot kellene elvinni.

2016. aug. 5. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!