Kárt tesz az esővíz, ha végig áll a ház tövében?
Figyelt kérdés
Most költöztünk be az új építésű házunkba, és nagyobb esőnél a víz a fal tövében gyűlik. A kérdésem az lenne, higy ettől most lehet-e bármi baja a háznak illetve hogyan tudnám megszüntetni, higy ne oda gyűljön.2016. júl. 16. 13:43
1/3 anonim 

válasza:

Ha a ház lábazata normálisan van szigetelve nem volna szabad hogy ártson neki, de hosszútávon nem egészséges ez. A ház köré célszerű minimum 5 cm szélesen leburkolni betonnal lehetőleg úgy hogy minimális lejtése legyen és célszerű kialakítani egy pici elvezető csatornát. Én amikor felújítottam a házamat úgy oldottam meg hogy a bejárati ajtótól a kapuig a járdát úgy lejtettem hogy oldalra a kertbe vezesse az eső vizet, és a kert és a járda közti szegélnyél egy megmaradt eresz csatornából csináltam lefolyó árkot amit minimális lejtéssel a kerítés menti helyre vezettem ahol a víz eltudott terülni és a föld szépen magába szívta. A házunk mentén is 5 cm szélesen végig betonoztam hogy a földes rész felé lejtsen. tavasszal a ház körül mindig felástam, fellazítottam a földet hogy ne legyen annyira tömör és befüvesítettem. A házam másik oldalán a kocsi beállóm van ahol a ház fala és a kocsi bejáró közt van nekem kb 20 cm széles területem. Oda tudatosan nem füvet hanem kisebb virágokat ültettem hogy ki is nézzen valahogy, el is bírja nyelni a vizet, ha meg esetleg túl sok eső érné ne legyen kár értük ha tönkremennek.
2/3 anonim 

válasza:

Akkor nincs gond ha az alap jól elkészített , max a víz a pincébe mélygarázsba nyomulhat be ha van . Ez is szigetelés és kivitel kérdése . Ereszcsatornába vízlopót kell behelyezni és elé hordót kitenni vagy összekötni az ereszrendszert és fix 1 köbméteres műa tartályba gyűjteni .
3/3 anonim 

válasza:

Egyáltalán nem normális. Most még nincs baj, de ősszel-télen, mikor ez a víz megfagy, már komoly károkat okozhat. Mi van a terveken? A csapadékvíz elvezetésre szigorú előírások vannak, biztos terveztek valamit. Eleve a terep a háztól ellejt, és járda, vagy szivárgó kell az épület köré. Mielőbb hívjatok szakembert és pótoljátok a hiányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!