Ha kút vagy esővíz hasznosítással van megoldva a víz, akkor a vízműveknek mit kell fizetni?
első vagyok:
Ha okosan csinálod akkor hálózati/városi vizet bekötteted és megoldod, hogy a házadat át lehessen "kapcsolni" a kútvízre. Így nem használod a hálózati vizet = szennyvizet sem fizetsz csak a "készenléti" agy stb nevű díjat.
Ha ideiglenesen "lakatlanra" lejelented,akkor csak az alapdíjat kell fizetned. Ha a következő év elején bemész,és külön szerződést kötsz a vízművel,és egész évre előre kifizeted az alapdíjat,akkor csak az 50%-át kell fizetni.
Ez esetben NEM lehet egyetlen egy m3 fogyasztásod sem!
A fúrt kútról,+ esővízről...stb mélyem halgass,kamuzni kell,hogy külföldre mész...stb.
Kis faluban...plusz rossz szomszédoknál ez "nem játszik"
A lényeg a lényeg.
A vizmű csak a mért víz után számolja a csatorna dijat is .
Nem kell jelentgetni semmit,mennyit vizet használok a kutamból . Ha vezetékes vizzel locsolnám a kertem,akkor
sem mondaná a vízmű,az nem csatornába folyt el .
A kettő rendszer,teljesen különböző vizvételi hely .
Gondolom valamennyi vezetékes vizet a jövőben is fogsz használni. ( ivás, főzés, mosogatás ) Budapesten én ezeket nem próbálnám kútvízzel.
Senki sem méri, hogy mennyi szennyvizet engedsz a csatornába. Én a helyedben minden hónapban produkálnék 1-2 m3 vezetékes vízfogyasztást. A többi meg mehet a kútból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!