Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány fok lehet egy 10. emeleti...

Hány fok lehet egy 10. emeleti panellakásban nyáron?

Figyelt kérdés

Tavaly, mikor olyan 2 hétig egyfolytában kánikula volt, mamáméknál 36 fok volt a 4. emeleten a 10emeletes panelban(kis város, viszonylag sok zöld területtel a környéken). Olyan ablakba épített zöld reluxájuk van, plusz egy ventilátor meg ugye szellőztetnek.

Hány fok lehet a 10.-en egy pesti belvárosi lakásban, ahol nem csak két 10 emeletes van, mint nálunk, hanem egy csomó egymás mellett, ráadásul tiszta betondzsungel, körülvéve aszfalttal és kevés a fa is.

Tegyük fel, albérlet, nem törődnek a felújítással, és nincs se redőny, se reluxa, se sötétítő függöny. Klíma meg pláne nincs. Milyen meleg lehet egy ilyen lakásban? Tényleg lehet 40 fok felett?

Mi téglaházban lakunk 2. emeleten, nekünk 31 fok volt a max, amíg nem volt klímánk. Szerintem a tavalyi év volt a legmelegeb, mert hiába ment a klíma fél napokat 2 hétig, az egyik nyugati szobában így is 28 fok volt.

2016. júl. 13. 04:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a 15.-en lakom, nincs klíma, reluxa, az ablakok régiek, de 33 fok fölé tavaly sem ment a hőmérséklet.
2016. júl. 13. 06:56
 2/6 anonim válasza:
100%
Sok függ attól, hogy mennyire éri a nap. Nálunk délelőtt süt ide, így már reggel 7-kor 30 fok volt ma, délutánra visszakúszik 29-re :)
2016. júl. 13. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Amikor kinn rekord meleg volt, akkor 36°ot mutatott, de én 50° nak éreztem. Nem emberi meleg, nyugati oldal, szigetelt, de redőny nélkül, 3 rètegű teflonszálas függönnyel. A függöny és ablak közé nem tettem hőmérőt, lehet kiakadt volna....
2016. júl. 13. 09:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen hosszú kánikulában simán felmehet 40-re. Ha nincs semmi hőszigetelés a tetőn, nagyon átforrósodik a födém, és ontja a meleget lefelé.
2016. júl. 13. 09:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálam két héttel ez előtt kánikulában 28-30 fok volt. 9. (legfelső emelet, déli fekvés) Aztán jöttek a klímások...:)
2016. júl. 13. 13:28
 6/6 Zolcsy8 válasza:
Panel 4. legfelső emelet keleti fekvés 32 fok max, de van klíma, akkor 25.
júl. 22. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!