Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lehet ez a zúgás a panellak...

Mi lehet ez a zúgás a panellakásban?

Figyelt kérdés

Tízemeletes panelban lakom, az első emeleten, és az elmúlt hónapokban egy kicsit átrendeztem a lakást. Azóta a kisszobában, a gardróbban és a fürdőszobában is folyamatosan valami halk, egyenletes, zúgó hang hallatszik, amit nappal nagyjából tompít a többi zaj, de éjjel tisztán hallható, és nagyon zavaró. Először azt hittem, az elektromos hálózattal van baj, és egy vezeték zúg a falban, de mikor lekapcsoltam a biztosítékot, akkor is hallatszott a zaj. A szobában most nagyon kevés bútor van, lehet, hogy emaitt is erősebben hallható, mert visszhangzik. A szomszédok közül némelyik hallja, némelyik nem.

Mi okozhatja ezt, ha nem az elektromos hálózat, és hogy lehetne megszüntetni?

2016. máj. 9. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:
2016. máj. 9. 13:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Gépi szellőztetés
2016. máj. 9. 14:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg kell keresni a zaj eredetét. Nálam pl. a fűtés szezonbban két szobbában a radiátorokból ered, mivel a tisztelt szolgáltatónak nincsen módjábbban lecserélni a keringető szvattyút és olyan csörömpölőt működtet, hogy a gyengébb alvók látják a kárát.
2016. máj. 9. 21:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A radiátorok is zúgnak, de a fűtési szezonnak már vége, így most a bugyborékolásuk helyét átvette ez a ventillátorra emlékeztető hang. Lehet, hogy bele kell nyugodnom, mert a panelokban egyszerűen mindig zúg valami. :D
2016. máj. 10. 12:13
 5/6 Dávid421 válasza:
Általában a szél okozza a rezgést, és ettől búg a szellőző, vagy az ablakoknak a rései.
2017. okt. 7. 23:12
 6/6 anonim válasza:

nem mai a kérdés, de esetleg találtatok megoldást?

ugyanez nálam is, első emelet, sistergő zúgás. én a forrást megtaláltam, távhővezeték pont a lakás alatt, de eddig a dzolgáltatóval nem jutottam dűlőre. pedig már kezdek belebolondulni...

2020. jún. 26. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!