Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért áramlik a radiátorban...

Miért áramlik a radiátorban hangosan a víz?

Figyelt kérdés
Egy társasház 4. emeletén lakom. Mióta korszerűsítették a fűtést és felszerelték a szabályzókat kibírhatatlanul hangosan zúg a víz a lakás minden pontján ahol van radiátor. Ötös fokozaton még nappal is zavaró, max. akkor nem lehet hallani, ha közvetlenül a hangosan szóló TV vagy számítógép mellett ülök. Négyes fokozaton pedig még este is zavaró. A kazán lent van a pincében, ahova csak a Főtáv alkalmazottai van kulcsuk. A légtelenítés nem oldja meg a problémát, utána ugyanúgy zúg mindenhol.

2016. jan. 4. 12:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Az oka vélhetően az, hogy a korszerűsített rendszerben a víznyomás sokkal nagyobb, mint a régieknél és ehhez hozzájön a termoszabályzó is ami szűkíti a keresztmetszetet, ezáltal felerősíti a zúgást. A problémát jelezni kell a Főtávnak, mutassátok meg nekik, és határozottan lépjetek fel, hogy oldják meg.
2016. jan. 4. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:
-nálunk is ez volt,aztán kimentem a lépcsőházba,és a hozzánk bejövő cső csapján halkítottam/zártam valamennyit,azóta csönd van...
2016. jan. 4. 12:55
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha a Főtáv csökkenti a víznyomást, akkor nem lesz hidegebb a lakásban?

2016. jan. 5. 10:33
 4/4 anonim ***** válasza:
A radiátor alsó áramlásszabályzóján is tudsz állítani, de inkább hívd ki a Főtáv alkalmazottait.
2016. jan. 5. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!