Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 5 emeletes panel legtetején...

5 emeletes panel legtetején használhatok PB gázt?

Figyelt kérdés
Ötödiken lakom, és hála a szomszédoknak nincs vezetékes gáz a mi szintünkön valami vita miatt, aminek én csak az "élvezője" vagyok. Kérdésem, hogy átállíthatom PB palackra a tűzhelyet, és beköthetek egy pb palackot? Köszi.
2016. júl. 7. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Illetéktelennek még az ott tartózkodás is tilos,nem hogy még fözöcskélni .
2016. júl. 7. 17:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Mivel én lakom az ötödiken így eléggé illetékes vagyok :D
2016. júl. 7. 17:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Tudtommal társasházban nem használható a PB palack(11.5kg),csakis az egyben a 2L-t meg nem haladó éghető gáz tárolható főzésre,abból is 1-2db mennyiségben lehetséges csak a tárolás. Régi tűzvédelmi szabályzat valahogy így fogalmazta,manapság is van valószínűleg.

Szóval 1 tipikus 11.5 vagy 22kg PB palackot nem szabad használni társasházban,mert vétlen tűz,és utána a robbanás "lebontja" a házat.

2016. júl. 7. 18:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Panelbe még bevinni is tilos gázpalackot.

Használata tehát értelemszerűen kizárt.

2016. júl. 7. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Mégis ki akadályozza meg a kérdezőt?
2016. júl. 7. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:

"Szóval 1 tipikus 11.5 vagy 22kg PB palackot nem szabad használni társasházban"

Hát ez így nem igaz. Jó néhány társasház is épült a vezetékes gáz láz előtti időkben, "gyárilag" palackos gáztűzhellyel. Ott ma is vígan cserélgetik a 11.5-es palackot :)

Új üzembehelyezésre boztos szigorodtak a szabályok. De a mostani szabályozás a sorok között kimondja, hogy ne akarjál te gáztűzhelyt az új házadba, ha meg mégis akkor tejelj mint a boci, és várj hónapokat, vagy csináld illegálba :(

2016. júl. 8. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!