Asztalosok! Milyen lenne álmaitok műhelye?
Építészhallgató vagyok, és az egyik feladatomhoz szükségem lenne néhány információra arról, milyen is egy jó asztalosműhely.
Mekkora? Milyen elkülönített részek kellenek bele? Vagy lehet az egész egyterű? Mekkora gépekkel dolgoztok? És ami még eszetekbe jut.
Előre is köszönöm!
1. szoba, 150nm, benne egy gyalugép, egy szalagfűrész, egy asztali körfűrész, 2db kézi gyalu, 2db kézi körfűrész, 2db dekopír, 2db fúrógép, 2db akkus fúrógép, 1db nagy ütvefúró, 3db szalag csiszológép, egy gépi és egy kézi gérvágó, 2db vasaló, 5db kézi élfólia levágó, 1db marógép sok marófejjel, 3db kézi fűrész, hozzá sok fűrész lap, 1db hidegprés enyvező bak, sokféle méretű kézi (sajtoló) szorító, furnérozó prés bakok, fa eszterga gép, rengeteg csavar, fúró, szög, enyv, sniccer, élfólia...
2. szoba, 100nm az raktár lenne, ahova a kész bútorokat pakoljuk, hogy az ne legyen újra poros, miután kész.
3. szoba, 200nm ott meg álljanak hegyben a faanyagok, amik már 1 éve ott vannak száradni, és több féle színű laminált bútorlap is legyen ott mindig.
Ennyi jutott most hirtelen eszembe, de biztos kihagytam pár dolgot :)
Még nem értek hozzá, de nagyon felcsigázott, hogy a fába minek ütvefúró? Az nem csak a betonba kell? Még fémbe se hallottam hogy használnák volna...
Vagy azt így mire használjátok?
Az ütvefúró nem a fába kell, hanem ha véletlenül fel kell szerelni pl. szekrény felsőrészt akkor azt érdemes a falhoz rögzíteni
kellő méretű helység (kb.100-150 nm), gyalugép min. 400-as, szalagfűrész min. 400-as , körfűrész (akár lapszabász), csiszológépek (tárcsás, szalag, kézi) fúró, csavarbehajtók, sok- sok kézi gép stb. (most más hirtelen nem jut eszembe).
Mindenképp kell egy külön helység festékeknek, lakkoknak, egyéb veszélyes anyagoknak.
+ anyagraktár + készáru raktár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!