Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Önzáródó ajtót be kell külön...

Önzáródó ajtót be kell külön kulccsal is zárni? Jó az valamire?

Figyelt kérdés

Az új lakásban olyan ajtó van, hogy ha becsukom kívülről, bezáródik. Nem olyan, hogy lehet rajta valamit megnyomni, és csak akkor záródik, amúgy csukódik. Csak záródik.

A férjem, ha elmegyünk itthonról még külön kulccsal is rázár. Én nem szoktam. Jó valamire az?

2016. jún. 22. 07:16
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem olyan silt van kívül, aminek a gomjának a forgatásával nem lehet kinyitni az ajtót, mert fix.

[link]

Ha berántod kívülről az ajtót, akkor csak kulccsal tudod kinyitni.

Elvileg.

De ha a külső silt leszerelhető, akkor lecsavarozva a külső siltet a négyszögletes tengelyhez hozzá lehet férni, és egy megfelelő szerszámmal el lehet forgatni annyira, mintha a kilincset nyomtad volna le belül - és az ajtó kinyílik. Míg ha a kulccsal "rázársz" akkor a külső silt leszerelése mit sem ér, az ajtó nem nyitható a kilincs lenyomásával, vagy annak kivülről való imitálásával.

Ha nem így működik és nem jól értettem a szavaidat, elnézést a félreértésért.

2016. jún. 22. 11:05
 2/2 A kérdező kommentje:
De igen, pont errol van szo! Akkor a ferfi esze diadalmaskodott:))) ezentul en is zarom!
2016. jún. 22. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!