Lehetséges olyan, hogy egy lakatot valaki más is ki tud nyitni másik kulccsal?
lehet idétlen kérdés de nem tudom hogy működnek.
ilyen lakatom van: [link]
tehát én belakatolok valamit ezzel a kulcsokat magammal viszem, és ha valaki ki szeretné nyitni akkor ki tudja? Persze kulcssal nem feszítővassal vagy akármi mással? Ez mennyire biztonságos?
Vagy biztonságosabb egy 3 jegyű kódos zár? csak az meg olyan hogy 999ig mennek a számok azt hamar ki lehet nyitni. :s pár óra. 4-5 kódosom meg nincsen.
A lakat is hasonló módon biztonságos, mint a 3 számjegyű számkombinációs lakat. Szóval ezernél nem sokkal van több kombináció. Ami azt is jelenti, hogy egyszerűen fogalmazva az első, az ezeregyedik, a kétezeregyedik, és így tovább lakatok ugyanazzal a kulccsal nyílnak.
Szóval a kérdésedre adott válasz, igen, lehetséges.
A számzáras lakatot szerintem felejtsd el mivel max fél óra ki lehet nyitni.
A barátnőmnek volt egy 4 számból álló számzáras bőröndje, aminek nem tudta a kombinációját. Körülbelül negyedóra alatt kinyitódtam úgy, hogy nekiálltam egyesével tekergetni. A kombinációja 7329 volt így ezt találtam meg kb 15 perc alatt. Tehát szerintem egy türelmes ember olyan helyen ahol nem zavarják fél óra alatt simán kinyitja.
Az olcsó kínai lakatoknál gyakran előfordul, hogy egy másik lakatnak a kulcsa megegyezik vele.
Viszont ha egy normálisabb (2-3000Ft-os) lakattal már kicsi az esélye, hogy megegyező kulcs van. 5
Mondjuk egy ilyen lakat megfelelő lenne:
Persze aki ért hozzá az kitudja nyitni ezt is, de kicsit nehezebb dolga van mint a szokványos lakattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!