Tűz esetén a tetőre menekülni?
A minap szembejött velem ez a cikk:
Évek óta "vitatkozom a közös képviselővel amiatt hogy a mi házunkban (panel), több lakattal és lánccal van lezárva a tetőkijárat, csak a gondnoknak (aki a földszinten lakik) és a közös képviselőnek van kulcsa hozzá. Én a alegfelső emeleten lakom, ergo ha alattam valahol tűz üt ki én is a tetőre menekülnék.
Valahol le van írva hivatalosan, hogy a tető az menekülő útvonal és nem lehet lezárni? Vagy én gondolom rosszul?
Esetleg valaki linket tud adni?

Igen menekülő útvonal,és le is lehet zárni.
Azonban minden lakónak biztosítania kell a kulcsot hozzá,hogy ki lehessen jutni. Ez egy osztatlan közös tulajdonnak minősül,nem sajátíthatja ki hogy lezárja,és nem ad senkinek sem kulcsot.
Katasztrófavédelem foglalkozik ezzel. Ha gondolod tehetsz bejelentést ezzel kapcsolatban,illetve küldj fotót,akár nekem is mert foglalkozok ilyenekkel.
Köszönöm mindenkinek!
Utolsó, neked küldtem privit.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!