Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Áram bekötés mennyibe kerül?

Áram bekötés mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Van egy házunk, ahol van bekötve áram csak kivan kapcsolva.

Apám testvére lakott benne, de januárba elköltözött.Így mondta, hogy használjam nyugodtan a házát. Előrefizetős órája volt neki. Azt lehetséges, hogy az ő óráját elvinni és nekem sajátot betenni? A házat ilyen hétvégi háznak szeretném magamnak. Csak azért legyen benne áram. Ennek milyen költségei vannak? Ja elfelejtettem ÉMÁSZ

Köszönöm

2016. máj. 23. 20:36
 1/6 KozmaAdrián válasza:
Atol füg 20.000 FT töl 4,5,6..millio Ft is lehet meg a atol is mit akarsz menyi az anyag dij munka dij stb lehet még sorolni egy jó darabig
2016. máj. 23. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom azóta változott-e ez a szabályozás, de én úgy tudtam, hogy ha a tulajt nem zavarja, hogy előre fizetős a mérő, akkor fent maradhat akkor is, ha már nem számít védendő fogyasztónak az illető. Tehát csak feltöltést kell rá fizetni, és lesz villany.
2016. máj. 23. 21:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Engem zavar az előrefizetős mérő. Csak egy sima órát kell feltenni és kész. Semmi más munka nincs vele.
2016. máj. 23. 22:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Ehhez kell legalább valami szerződés amivel jelzed az ÉMÁSZ felé, hogy jogszerűen használod a házat. Utána ha megfelelő a mérőhely kialakítása (a jelenleg hatályos szabványok szerint) akkor mehet a csere. Ha szabványos a mérőhely és a papírok rendben vannak, akkor néhány tiz ezer Ft maximum (kell egy ÉMÁSZ regisztrált szerelő aki átnézi a mérőhelyet, hogy szabványos-e, legalábbis egy pár éve így volt nálunk, hogy most ez változott vagy sem nem tudom, de mindentől függetlenül nem árt előtte átnézetni). Ha nem szabványos a mérőhely akkor az 100-200eFt is lehet, vagy a fölött bármi. Attól függ mennyire tér el a szabványtól.
2016. máj. 24. 14:37
 5/6 KozmaAdrián válasza:
Mi régen szabájtalanul vételeztuk az áramot a villanyora elöt,kikötöték és 70 ezer Ft volt a visszakötés tehát ha ujra szeretnél áramot táékozodj az ÉMÁSZ - nál.
2016. jún. 5. 19:20
 6/6 anonim válasza:
Azt hiszem 6000 -be kerül a visszaállás rendes órára. (Nekünk is előretöltős van, hamarosan át lesz állva a másikra.) De azért kérdezd meg az ÉMÁSZ -t.
2016. jún. 15. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!