Mennyiből jön ki mindennel együtt a cirkó bevezetése? Bővebben lent.
Ha a radiátorok, csövek fent vannak (mert pl van már egy vegyes tüzelésű kazán), akkor 500e-ből megúszható.
Ha nincs és mindent ki kell építeni, akkor tényleg milliós tétel.
Kéményt pedig nem minden típusú kazánhoz kell béleltetni. Ha pedig turbós a kazán, akkor kémény se kell hozzá.
Szia!
Mi most ősszel csináltattuk a fűtés nélküli (cserépkályha volt) házba.
A cirkó 270e Ft volt (Thermomax Inka 24k, oldalsó kivezetéssel)
A radiátorok (Bauhaus, 9 db, különböző méretekben, meg egy törölközőszárító) 176e Ft.
Az egyéb anyagköltség (réz csövek és egyéb bizbaszok), meg a munkadíj: 396e.
"Thermomax Inka 24k, oldalsó kivezetéssel"
Oldalsó kivezetésre kaptál engedélyt??? Ez számomra azért meglepő, mert nálunk mindenhol azt mondták, hogy kb 2-3 éve tiltva van az oldalsó kivezetés. (Annak ellenére, hogy az utcánkban majd' minden második háznál ilyen van.)
Mi is most ősszel cseréltettünk kazánt, és nem is engedélyezték az oldalsó kivezetést.
Még boltban is, mikor csak érdeklődés szintjén megkérdeztem, hogy mennyibe kerül náluk egy oldalsó kivezető készlet, úgy leordibáltak, hogy csak pislogtam, olyan szöveggel, hogy mit képzelek én hogy oldalsó kivezetésről kérdezősködöm, vannak ám jogszabályok amiket be kéne tartani, stb.
Na, azóta is nagy ívben elkerülöm azt a boltot és szándékosan nem ott vásároltam.
Szia!
Nem tudom, hogy jól írtam-e le, nem vagyok szakember.
A kémény vízszintesen megy ki a falon (át kellett fúrni).
Simán engedélyezték, kellett tervezőt "fogadni", aki elkészítette a tervet, elküldte, 30e volt az ára.
Annyi megkötés volt, amit elmondott, hogy hol nem lehet csinálni, de erre nem emlékszem (pl.: ablakkal nem lehet egyvonalban, meg ilyesmik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!