Hogy tudom rávenni a szomszédomat, hogy vágja ki a telekhatár mellől 30cm-re lévő fáját, ami legalább 6 méteres, mert árnyékolja a veteményesemet?
te normális vagy? most komolyan. kigyilkolni a fát, mert árnyékot vet? azt a fát, ami már 10-20 éve ott van? egy veteményes miatt, amit a gazdája felelőtlenül tett oda?
ez a megoldás, hogy ki kell irtani a fát?
gondolom nem vagy egy értelmiségi...
az ilyen emberek szokták erőszakkal "megoldani" a problémáikat.
majd ha a szomszéd csúnyán néz akkor jól verd fejbe, és utána nem fog tudni csúnyán nézni.
isten barma...
A 8. válaszban ott vannak a vonatkozó jogszabályok, ha valami nyomorult agyhalott lepontozza az ennyire pontos választ, azzal nincs mit tenni.
Teljesen mindegy, hogy a fa mióta van ott, ha fennáll egy törvénysértő állapot, akkor azt meg kell szüntetni. Jó eséllyel eddig is törvénytelenül volt ott a fa (vagy legalábbis törvénytelenül nyúltak át az ágai), a tulajdonosa vessen magára, hogy a szomszédja szájába ültette, örüljön, hogy eddig nem szóltak érte.
Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egy rokonom vett egy házat, amiben már vagy 15 éve nem laktak. A szomszéd rendszeresen az adott ház előtt parkolt, mert a saját bejárójában sok éve sódert tárolt, és ha be akart állni az udvarára, akkor a rokon háza előtt, a füves részen átvágva tette, csupa kerékvágás volt az egész.
Mikor a rokon szólt neki, hogy ezt illő lenne befejezni, rendesen berágott, mint itt a kedves agyhalott válaszolók, hogy ő már a régi tulajdonos idején is ott járt, ehhez joga van, bemegy a jegyzőhöz. Persze, a jegyző helyrerakta a fejét...
Ha van egy kertem, nehogy már egy bunkó szomszéd mondja meg, hogy a saját telkemen mit hol termeljek, hol legyen árnyék!
Nyilván azért vannak így felháborodva itt többen is, mert ők is pont így akarják ráerőszakolni a véleményüket a szomszédjukra.
Lehet, hogy pont ez a pár m2 üres terület van az egész telken, és akkor még ezt is használhatatlanná teszi a tuskó szomszéd.
Itt amúgy nem magam mellett érvelek, nekem is van olyan gyümölcsfám, ami átnyúlik a szomszédhoz.
Megkértem, hogy maradhasson így, ne legyen féloldalas a fa, és felajánlottam, hogy minden gyümölcsöt szedjen le, ami az ő oldalán van, sőt, amit átnyúlva elér, mert nyilván a fa gyökerei miatt a kerítés mellé nem nagyon tud semmit ültetni.
(A szomszéddal mondjuk barátságban vagyunk, és nem szed le semmi gyümölcsöt, mert neki is van.)
Gyerekek! Telekhatártól 30 centire NEM ültetünk fát!!!
Kérdező! Mit csináltál,amikor még a fa 5...4...3 méteres volt? És előtte? ...amikor még talán át lehetett volna ültetni.
Jogilag megoldhatod,kivetetik vele,de etikus-e?
Arra készülj fel akkor,hogy kiváltja rád a vadászati engedélyt a szomszéd,fogást fog keresni rajtad,és hidd el,-talál is előbb-utóbb.
neked semmitérő. neki nem.
nekem meg egy ilyen szomszéd lenne semmitérő. biztos jóban lesztek...
erőszakoskodj csak önző módon, még az lehet, hogy eléred, kivágja a fáját.
de ne lepődj meg, és nehogy neked álljon feljebb, amikor majd ő is így viszonyul hozzád, és a legkisebb dologért is megy az önkormányzathoz, jegyzőhöz, stb. megérdemled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!