Telekhatár probléma?
Szerintem vissza lehet szerezni,mert attól hogy ő bármit is épitett rá,és ezt biztosan engedély nélkül történt,mert akkor azonnal kiderül ,hogy nem az ővé a terület.
Az elbirtoklás sem olyan egyszerű,meg akkor sem ha ő gondozta a területet.én ugy tudom ezt csak 15 év után lehetne jogi úton kérni .
Pár éve anyám halála után örököltem meg egy területet,anyám öröksége volt.De mivel nagyon távol volt ,senki feléje sem nézett,csak a szomszéd.Eléggé furcsán nézett,mikor megtudta,megnézte a hivatalos ügyiratot,de nem vitatkozott.Ha használni akarjuk ott van ,csak várjuk meg amig eltakaritja róla az ő dolgait .
Mivel nekünk különösebben ezután sem kellett,egyenlőre hagytuk a dolgot a régiben.De a tudatában van ,hogy nem az ővé .
Szerintem vissza lehet szerezni.
Gondolom a szomszéd nem kerítette körbe, és nem birtokolta sajátjaként, nem takarította, nem rendezte a környezetet, nem csinált öntözőrendszert, füvet, és golfpályát, úgyhogy az elbirtoklásról szó sincsen.
Ő úgy gondolta, arrébb teszi a telekhatár követ.
Ennyi. (Legalábbis nem írtál arról, hogy gondozta a területet)
Egy földmérővel méresd ki a telkedet, és kerítsd körbe.
Szerintem ilyen egyszerű.
#4 -nek
"ma azon a részen egy ház is áll"
#5-nek
"ma azon a részen egy ház is áll ami a miénk volt"
#7 :)
így írta ugyan, de a szövegkörnyezet alapján így kell értelmezni:
"ma azon a részen ami a miénk volt egy ház is áll "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!