Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vezetékes vagy vezeték nélküli...

Vezetékes vagy vezeték nélküli riasztó legyen?

Figyelt kérdés
Kihívtam egy riasztós,ad árajánlatot,de apám szerint lehet kapni 10-20ezerért vezeték nélkülit és az ugyanolyan jó. Tizedannyiért hogy lehet ugyanolyan az a rendszer?

2016. ápr. 22. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:
A riasztó akkor ér valamit ha távf . járőrszolgálatnál jelez . Annak van nyoma tanúja is . Hevederzár , biztonsági fémajtó ablakrács a biztos megoldás és betanított kemény kutya .
2016. ápr. 22. 19:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hová kell. Amiket készen lehet kapni, azokban általában egyetlen nyitásérzékelő van a bejárati ajtóra. Ha mondjuk az ötödik emeleten laksz, erkélyek nincsenek, és amúgy is csak az ajtó felől lehet bemenni, plusz vagytok olyan jóban a szomszédokkal, hogy reagálnak, ha szól a riasztó, és nem vállrándítva folytatják, amit csináltak, akkor elég lehet az is.

Mi családi házban lakunk, az ajtóra és az összes ablakra tettek nyitásérzékelőt, utóbbiakra törésérzékelőt is, valamint minden helyiségbe mozgásérzékelőt. Ráadásul mást kell élesíteni éjszakára, mint ha elmegyünk itthonról. Távfelügyelet is van hozzá. Az ilyet nem úszod meg pár százezer forint alatt.

2016. ápr. 22. 23:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Családi házról van szó,ajtó,ablakra is kéne nyitásérzékelő. Sajnos édesapám meg van győződve arról,hogy a 20ezer Ft-os ugyanazt tudja,mint egy "tervezett" vezetékes rendszer.Nem tudom,hogyan győzhetném meg.
2016. ápr. 23. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha az is ugyan olyan jó akkor miért annyira olcsó és miért nem azt szerelik be a szakemberek? Én vezetékeset szereltettem 120 ezer volt .
2016. ápr. 23. 14:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Szerintem édesapám azt gondolja, hogy a "különbözet" a munkadíjuk,vagy nem tudom.. Milyen pozitív előnye van hatékonyság szempontjából a vezeték nélküli rendszernek?
2016. ápr. 23. 17:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Vannak jó vezeték nélküli rendszerek is, de az áruk 30-50%-kal magasabb a vezetékes rendszerekének. Képesek ugyanolyan jól működni, mint a vezetékes rendszerek, de egyetlen előnyük, hogy nem kell kábelezni. Pontosabban kell, csak kevesebbet, mivel általában a kezelő, a hangjelző, és a telefonvonal ott is vezetékes, csak az érzékelők vezeték nélküliek.

A hátránya pedig az, hogy típustól függően 1-3 évente elemet kell cserélni az érzékelőkben, és néha rádió zavar miatt vannak hibák.

Egy családi házat utólag is be lehet úgy vezetékezni, hogy szinte nyoma sincs.

A "haszon" meg kb. 30%-a a vállalási árnak. Ebben van munkadíj, többszöri kiszállás, egyebek.

2016. ápr. 23. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!