Bőrbakancsot hogyan lehet tisztítani?
Figyelt kérdés
Vastagon áll rajta a por. Ha sportcipő lenne, kímélő programon bedobnám a mosógépbe, de bőrcipőt nem merek.
Por és sár keveréke van rajta. Kefénk nincs itthon. Anélkül van rá mód, hogy az oldaláról és a nagyon recés gumitalpról is eltávolítsam a szennyeződéseket?
2016. márc. 6. 21:42
1/7 tothp válasza:
Vizes ronggyal fellazítod(áztatod) rajta a szutykot. lemosod, szárazra törlöd,színazonos cipőkrémmel vagy cipőboxxal bedörzsölöd, száraz ronggyal fényesíted.
mosás után(meg úgy általában egy bőrcipőt elég gyakran) mindenképp kezelni kell, egyébként túl hamar kezd el kitöredezni a bőre
2/7 TappancsMancs válasza:
Azért jó ha veszel egy kefét erre, kb minden cipőboltban kapsz. Elsőre szárazzal szedd le ami lejön de valami kímélős ronggyal, ne műanyaggal. A varrásoknál egy fogkefét használj addig a finomabb résekhez (először szárazon). Talpból először a kavicsokat kapard ki meg nagyobb sárdarabokat valamivel. Utána a talpát oda tudod úgy tartani egy vékony vízsugár alá, talppal felfelé hogy a fogkefével lemosd amit kell. Nézd meg milyen vékonyan kell engedned a vizet hogy csak a talpán folyjon. Ha kicsit vizes is lesz legyen ott amivel gyorsan letörlöd. Nagyon kis vizet kibírnak. A legjobb bőr ápoló a méhviaszos krém, nem olcsó de megéri (túraboltban vettem), egy ideig nagyjából vízállóvá is teszi, nekem is ilyenem van pedig a bőr bakancsom amúgy is vízálló kivitel. De ha megmutatod egy jobb cipőboltban adnak tanácsot mert bőr is van többféle. Szilikonos sprayt azért nem vennék mert nagyon ideiglenes hatású és hosszú távon nem jó a bőrnek, szárítja és egyre csak igényli a szilikont.
3/7 A kérdező kommentje:
Egyébként nem fényes bőr, hanem velúrszerű. Túrabakancs.
Lehet, hogy inkább cipészhez viszem és ők biztos nem rontják el. Jól tudom, hogy ott cipőtisztítást is vállalnak, nem csak javítást?
2016. márc. 7. 07:59
4/7 anonim válasza:
A bőrt nyugodtan lehet vizes kefével pucolni, velúrt is, akár pl. körömkefével. Aztán jól meg kell szárítani és velúr ápolóval befújni. Ha vizes lesz, mindenhol legyen vizes, különben foltosra szárad. Arra vigyázz, hogy a belsejébe ne menjen víz. Ne szárítsd radiátoron, nem jó, ha túl gyorsan szárad. Én szezononként max. egy-kétszer tisztítom vizesen, és fújom be, amúgy csak szárazon lekefélem.
5/7 tothp válasza:
Túrabakancsnak nem árt néha egy komoly waxolás, ami megfelelően ápolja a bőrt. az ilyen szivacsos, meg befújós kenceficék viszont inkább csak felületi kezelést adnak. szóval igénybevett strapacipőre nem használnám őket.
6/7 TappancsMancs válasza:
Túrabakancs?! Szuper. Már nem tudom hányast írtam de jók a válaszok amúgy, tedd egybe kb. A talpát nem kell kímélni nekieshetsz. Mivel túrabakancs egy kevés vizet mindenképpen elbír. A bőr néha kényes lehet ha velúrszerű is, ne dörzsöld olyannal ami karistolja, egy erős körömkefe pl sok. De semmi kefe nélkül nehéz lesz, legalább egy fogkefét vegyél elő a tartalékból. Bele tényleg jobb ha nem megy víz, tartsd úgy. A cipész nem nagyon vállal ilyet. De ha túrabakancs menj el benne túraboltba nagyon készségesek, segítenek. Akiket javasolok mert talán a legjobbak az a Mountex. És ha már túrabakancs szinte biztos a legjobb a méhviaszos krém lenne a legjobb, ápolja a bőrt, lélegzik is és vízzáró is, de mutasd meg a bakancsodat.
7/7 TappancsMancs válasza:
Ja majd elfelejtettem. A szín azonos cipőkrémekkel óvatosan, inkább ne. Egy jó bakancsnak cipőnek jobb színe van mint a színes krémeknek. Át is színezi tartós használat után. Volt aki pont ezért feketével boxolt barna bakancsot és egy idő után véglegesen fekete lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!