Miért írja majdnem minden szén-monoxid érzékelő használati utasítása, hogy a hálószobában alvómagasságban kell az érzékelőt elhelyezni?
Első vagyok , ha a co nem éri el a plafon magasságát, akkor nem fog jelezni, te meg lenn a fotelben ülve lélegzedbe. A legeszszerubb megoldás tehát az , ha a hálószobába, amikor alszol fejed magasságában teszed , mondjuk egy konyhába , nappaliba érdemes kb 150-70 centi magasságba rakni, mert ugye vagy ülsz, vagy állsz. A hálószobába alszol megfulladhatsz tőle, és többet nem kelsz fel. Lehet plafonra is rakni, csak ugye ha 3 meteres a belmagasságod nem tuti h bejelez. 1atmoszfera nyomáson a co tényleg könnyebb a levegőnél, de nagyon minimálisan. Én amúgy úgy csinálnám, hogy egyet a hálóba ahol alszok, egyet pedig a kazán mellé, hiszen általában ott szabadul ki , szóval akkor jelez be a leghamarabb. Bemasolok meg valamit , most találtam az előbb.
Hova kell a szén-monoxid vészjelzőt felszerelni?
A szén-monoxid vészjelző csak akkor nyújt biztonságot, ha megfelelően került elhelyezésre. A helyes elhelyezéshez vedd figyelembe, hogy:
a szén-monoxid bár felfelé száll, a levegővel elkeveredve nem mutat olyan rétegződést, mint például a földgáz;
a szén-monoxid belélegezve okoz mérgezést, ezért légzési magasságban célszerű elhelyezned;
a szén-monoxid vészjelző riasztásának hangját éjjel a hálószobában is olyan hangerővel lehessen hallani, hogy arra felébredj;
a veszély korai észlelése érdekében a vészjelzőt a szén-monoxid forrás (pl. kazán, kandalló) közelében helyezd el;
fentiek alapján elképzelhető, hogy a lakásodba több vészjelző elhelyezése is indokolt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!