Milyen itthoni hobbit lehet csinálni? Mi az amit tudok itthon csinálni amit nevezhetünk hobbinak? Felsorolnátok egy párat?
Majd én eldöntöm mire válaszolok.
Ha meg értelmes választ vársz, akkor írjál ki értelmes kérdést!
Szia,
- Én Pl régen sokat puzzle-ztem, de ez picit drága hobbinak nevezhető és kell hozzá asztal.
- Megpróbálkoztam még tutorialok rajzolásával : pokemon, anime figura, mesefigurák stb..
- duolingo nyelvtanulásra,
- szépen rendben tartani a lakást,
- recepteket olvasni + főzni.
- Ha szeretsz olvasni, akkor azt bárhol és bármikor lehet.
Elég sok mindentől függ,hogy milyen hobbi való neked. Érdeklődés ? Anyagiak ? Nagyobb szobád van hozzá ? Kertes ház vagy Panel ?
27F
Én speciel főzök, sütök, rajzolok, barkácsolok. A motorozás már nem itthoni és költséges is, ellentétben a túrázással, de az sem itthoni. Ja és edzek, ami már túlmutat a hobbin, de akár annak is tekinthető.
De volt már origamitól gyümölcsfaragásig sokminden, csak azok nem hobbik, csak alkalmi szórakozgatások, jó sokmindenbe belekóstolni.
A párom speciel processzorokat gyűjt. Én köveket és koponyákat.
Öreg építész barátom hobbija a fényképezés. Karakteres épületeket, romos házakat fotóz egy öreg (és vagyonokat érő) Hasselblad fényképezőgéppel, aztán bevonul a sötétkamrába, és maga hívja elő a filmet és a fekete fehér képeket is.
Másik barátom kertészkedik. Tavaly 23 különféle fajta paradicsom termett a kertjében, volt sárga és fekete is.
A fia sárkányt épít és sárkányt ereget.
Mérnök cimborám villanyvasút terepasztalt épít otthon, és villanyvasutazik a kisfiaival.
Anyámnak útleírások olvasása volt a hobbija. Utazni nem volt pénze, de a könyvtári tagságra még tellett. Mocsár Gábor és Kittenberger Kálmán vadászkaladjaitól kezdve minden utazással kapcsolatos könyvet elolvasott. A könyvek által képzeletben bejárta a fél világot.
Apám könyvelő volt, és a főzés volt a hobbija. Ezzel kapcsolódott ki.
Én vegyész vagyok, és a weblapkészítés a hobbim. Az ismerőseimnek szoktam segíteni ezzel.
Én úgy vélem, a hobbival kapcsolatban nem másokat kell kérdezni, kedves kérdező, hanem Önmagadban, belül kell szétnézni. Egy hobbi onnan mélyen legbelülről születik. Vagy azért mert kedveled csinálni, csak éppen nem sikerült úgy az életed, hogy ez legyen a foglalkozásod. Vagy éppen ellekezőleg, a foglalkozásod ellensúlyozására végzed a hobbidat, pl ülőmunkát végzel, és természetjárás a hobbid, vagy a lovaglás. Vagy ha erdész vagy és a fél életedet a szabadban töltöd, akkor este szivesen borászkodsz a pincédben...
Egy pszichológus ajánlotta, hogy ha az ember szeretné megtalálni, mi a hobbija, gondoljon vissza arra, mit szeretett gyerekkorában csinálni. Pl. egyedül rajzolt vagy legózott otthon vagy inkább elment focizni vagy kosarazni a többiekkel.
Lehet valóban főzni ez még hasznos is, de ha szociálisabb beállítottságú vagy, akár felkeresheted idősebb, magnyosabb rokonaidat, ismerőseidet. Utazhatsz is. Megtanulhatsz valamilyen nyelvet stb. Ez beállítottságtól függ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!