Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudom beüzemelni a...

Hogy tudom beüzemelni a konvektort?

Figyelt kérdés
Nem akarnék szerelőt hivni, de igen hideg van, és nem tudom hogy kell begyújtani.Régi tipusu konvektor.
2008. szept. 17. 10:25
1 2
 11/17 anonim válasza:

Köszi! Végül is az lett, hogy kikapcsoltam a gombbal és aztán el is zártam a csövön is. Mert azt hittem egy hétig nem lesz senki a lakásban. De aztán pár nap múlva megint mentem és megint begyújtottam és mert megint nem láttam mikor megy arra valaki legközelebb, megint inkább lekapcsoltam rendesen.

Ez a kapcsolgatás nem árt neki vajon? Mert amúgy azért elég gyorsan belobban így is.

Azon gondolkodom még, hogy kéne neki egy karbantartás. Bár, már aludtam most kétszer így ott és nem haltam meg szénmonoxidtól. Bár kicsit fájt a fejem egyik nap :D

2015. okt. 18. 00:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Parapetes konvektor? Az ha nincs megbuherálva, pl. a figyelőüveg kivéve, akkor nem csinálhat szénmonoxidot. Kéményesnél lehetséges probléma, de jellemzően ott sem a konvektor miatt, hanem pl. új, jól szigetelő ablakok vagy a szellőzők lezárása miatt, mert nem tud új levegőt beszívni a lezárt légtérből a távozó füstös helyébe.

A használat minden műszaki eszköznek árt... Nyilván néhány alkalom nem sokat jelent, de ezeket nem napi kapcsolgatásra tervezik. Fogyaszt ugyan az őrláng is (állítólag 50 Ft/nap) viszont ennek fejében nem is engedi úgy lehűlni a helyiséget.

2015. okt. 18. 06:20
 13/17 anonim válasza:

Köszi! Kéményes lesz sajnos. Kint a házon kívül megy fel egy elég új kémény és abba van bevezetve.

Most rákerestem és ránézésre egy ilyen.

[link]

2015. okt. 19. 13:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát, akkor meg az a fontos, hogy legyen utánpótlása az elhasznált levegőnek.
2015. okt. 19. 20:53
 15/17 anonim válasza:
Köszi! Kihívok egy karbantartót nézze meg, addig meg szellőztetek.
2015. okt. 20. 16:11
 16/17 anonim ***** válasza:
nálunk ha nem gyullad be a konvektor a gombok kapcsolgatásától, akkor égő gyufát bedugunk, és begyullad. És mielőtt valaki itt még károgna, sokan mások is így csinálják, mert ha este -10 fok van mert épp elaludt a kályha, akkor inkább várnál másnapig a szerelőre és befagyjon a segglukad? :D
2017. ápr. 16. 09:53
 17/17 eapo sztrof válasza:
Hivatalos útmutató: [link]
2018. jan. 25. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!