Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nektek hány fokra hűl ki a...

Nektek hány fokra hűl ki a lakásotok ilyen hidegbe (-10fok) egy nap alatt fűtés nélkül?

Figyelt kérdés
és van-e hőszigetelésetek, és miből van a falazat?

2016. jan. 5. 11:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%
Tanultam hőtant az egyetemen :-) de nálunk kevesebb gáz fogyott, mikor egész nap otthon voltam a gyerekkel, mint mikor dolgoztunk és szépen program szerint kapcsolt ki-be a fűtés. Nyilván rengeteg tényezős ez, függ a hőszigeteléstől, a lakás elhelyezkedésétől, a nyílászáróktól, a fűtési módtól stb. Mi ezt tapasztaltuk, nem számítottuk ki :-)
2016. jan. 5. 13:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha alszol is egy 100 wattos fűtőtestnek felelsz meg, és ti többen voltatok, aktívak voltatok, gondolom főztetek is. Ez mind elég ahhoz, hogy meleg maradjon
2016. jan. 5. 13:48
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés, nem hagyunk ki 24 órát, de gondolom, 16 Celsius alatt már lassan csökkenne, mivel a falak visszatöltik, amíg bírják. 15 fölött lenne valahol.

Nagy hőtároló tömeg, jó hőszigetelés, kb. 80 nm, tetőteres ház. Nagyon szeles dombtető.

Lent B30, fent Porotherm, de amúgy tökmindegy, mert a szigetelés a B30-as fal hőszigetelését tízszerére javítja :) Nem apróztuk el.

Vezérelt árammal fűtünk (nem hőtárolóssal). Ilyenkor délelőtt fél 10 és éjfél között 3 óra fűtés van s minimum egy szellőztetés (nagyon rövid, a szél nagyon hatékony :D). Nem sokat vibrál a hőmérséklet, 17-18 celsius van egész nap, néha megy lejjebb, gondolom, főleg az északi szobában, ahol max. napi 3 óra fűtés van (800W), de az elég.

Ha elutazunk 2 napra, az kicsit durva, mivel kiesik a hulladékhő, ami egy jól szigetelt házban még ilyen hidegben is sokat számít. De a sok beton azért lassan vesztené el a hőt...

2016. jan. 5. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"de nálunk kevesebb gáz fogyott, mikor egész nap otthon voltam a gyerekkel, mint mikor dolgoztunk és szépen program szerint kapcsolt ki-be a fűtés"

Lehet, hogy pont abban az időszakban nem volt annyira hideg kint.

Nincs két olyan hónap vagy év, hogy pont egyformák legyenek a külső körülmények.

2016. jan. 5. 14:57
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

38 centis téglafalra még tettem 15 centi hungit. Amúgy egy bazi nagy 2 szintes Kádár kocka szuterénnel, szóval van hőtároló tömeg rendesen.

Egyszer áramszünet miatt nem ment a fűtés egy napot, de akkor csak -5 fok körül volt. A hőfok 21,5-ről 20 fokra esett vissza a földszinten, a tetőtérben 19 fok lett. A szuterénben is 20 fok lett.

2016. jan. 6. 11:39
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
16-19 eddig a leghidegebb amit mértem, amúgy hungarocell szigetelés tégla falon kívül belül.
2016. jan. 8. 07:15
 17/19 A kérdező kommentje:
bocsi, de szerintem ha belül nem lenne hőszigetelés nem hűlne ki annyira. Bár így sokkal könnyebb felfűteni az egészet, kinek mi az előnyös...főleg gázfűtésnél :-)
2016. jan. 8. 15:07
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Télen a fal mindenképpen csak viszi a meleget, azaz hűti a belső teret. Minél jobb a szigetelése, annál kevésbé. A fal teljes keresztmetszete szigetel, az ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy kívül vagy belül van a szigetelés, a lényeg az egésznek az összege.
2016. jan. 8. 17:24
 19/19 A kérdező kommentje:
Ez valóban így van, de azért illik csinálni egy hőfokesési diagramot, nehogy a fal keresztmetszetés belül legyen a harmatpont, mert akkor vizesedik a fal...
2016. jan. 8. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!