Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérletet keresünk párommal,...

Albérletet keresünk párommal, gyermekemmel XIII. kerületben max egy hó kaucióval. Van még ilyen?

Figyelt kérdés
Párommal és kislányommal albérletet keresünk XIII. kerületben legalább 50nm, egy plusz 2fél szobásat. Sajnos divat lett az expressz.hu-n is, hogy két havi kauciót kérnek, nem tulajok, ingatlanosok, és még egy havi bérleti díjat. Én max 65. 000 Ft-ért tudnék lakást kivenni, és max egy hó kaucióval, hiszen a fene egye meg, enni is kellene még a következő hónapig, ha 3x65. 000 Ft-ot elkérnek a beköltözésért, már a hűtő feltöltésre nem marad, és éheznénk. Szomorú ez, mert nem egy albérletben éltünk már, és mindenhonnan becsületesen jöttünk el, óvva a lakást, eredeti állapotában visszaadva, kauciót tulajok mégsem szeretik visszaadni, valamit mindig kitalálnak miért is nem adják vissza. Ez azért dühít, mert akkor kérjen két hónapot és plusz egy hót még, de ebben csak egy hó legyen a kaució, két hó pedig számítson kéthavi bérleti díjnak, akkor az ember nem akad ki annyira, de így? Úgyis elkölti már az első nap, tudom én, de én meg ott állnék a családdal egy lakásban, ok kivettük, de ennyi, enni már nem fogunk. Továbbra is keresek, és nem találok egy hó albérleti díjjal és max egy hó kaucióval lakást 13. kerületben. Elkeserítő, hogy már magánszemélyt nem is találok, csak ingatlanost, aki meg fütyül rá, hogy azonnal fizetnék, költöznénk, de nem két hó kauciót. Alkudni pedig velük nem lehet, sem abban megállapodni, hogy akkor .. Ez káromkodás volt, legyen két havi, de a második hó kaució részletekben. A tulaj meg aki 3hónapja csak azt látja, nem adták még ki a lakásom, csodálkozik miért nem. A baj nem azzal van, hogy egy átlag család albérletet vegyen ki, hanem az, hogy kauciókkal együtt ha el is költözik, éhen pusztulhatnak. Már bocsánat. Csak engem dühít ez ennyire?
2010. márc. 25. 15:41
 1/3 anonim ***** válasza:

én adok ki lakást, de a saját ötletem volt, hogy 2 havi kauciót kérjünk.

tudod, sajnos volt dolgom szemét bérlővel, aki nem hogy nem fizetett, de még kb. porig is rombolta a lakást, és olyan számlákat hagyott ott, h azt hittem kitérek a hitemből.

elhiszem, hogy te becsületes vagy, csak sajnos sok a rossz tapasztalat, és az emberek elővigyázatosak.

gyerekeseknek meg pláne nem szívesen adják ki, mert félnek, h nem lehet őket kitenni a gyerekre hivatkozva.

nézd meg az iwiwen vagy más ilyen jellegű oldalakon a hirdetéseket, asszem ott van 1 hó kauciós albi is.

2010. márc. 25. 19:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, a kérdező Hölgy volnék:)Szerencsére a gyermekünk miatt még sehol sem mondták,hogy gond lenne, pedig azért nekünk is vannak elvárások:viszonylag legyen tágas a lakás, erkélyes,és ha lehet sőt kizárólag berendezett,de ne "nagymami" bútorokkal..a gyermekem rég kinőtte falfirkálós korszakát,egész nap nincs is otthon,csak délután 4-től,akkor meg már hulla fáradt:) Szóval nem ő a gond,hanem valóban az,hogy átlag családként túlzónak találom a két hó kauciót,és még egy hó bérleti díjat..akkor ebből inkább legyen két hónap albérleti díjnak számolva,és legyen egy hó kaució,így nekem ugyan továbbra is vacak érzés,hogy 3hó bérleti díjjal költöztünk be,mert ugye a hűtőszekrényt feltölteni két felnőtt átlag béréből már biztosan nem fogjuk (na ezért szomorú a két hó),de azt még akkor az ember valahogy család segítségével kinyögi,mert bár 3hónapot fizetett, ebből akkor is már a köv hónapra is rendezve van a bérleti díj.Mert azt mégsem mondhatom a gyerekemnek,hogy beköltöztünk,de vacsora nem lesz,mert mi a szülők ezzel a köv.hónapig le is nulláztuk magunkat,SZÓ SZERINT.:(

Sajnos nem vagyok iwiwen,így ott nem tudok keresgélni:(

Eleve nem hiszem,hogy egy átlag család ma ilyen kauciók mellett ki tud venni egy lakást,és még enni is fognak:(:( Egyedül meg gyerekmentesen úgymod, eleve ha normál átlag fizetést nézek,mindenféle segítség nélkül lehetetlennek tartok egy panellakás fenntartást a rezsi miatt bérleti díjjal is számolva.Márpedig ma Magyarországon nem a gazdag családok vannak többségben...vagy aki jómódú nagyon,az nem panellakást fog kivenni;)Aki meg átlag család,annak egy albérlet kifizetése,beköltözés után is minden fillért be kell osztani,hogy egyenek is...

Még egyszer: Köszönöm szépen a választ!

2010. márc. 25. 23:28
 3/3 anonim ***** válasza:

találtam neked egy ilyet: Kiadó lakás a XIII kerületben

Újlipótvárosban XIII. kerületben, a Pannónia utcában (Hélia szállónál) kiadó negyedik emeleti két szobás lakás. A lakás költözhető, csendes, parkra néző szobaablakokkal, bútorozottan (háztartási gépekkel együtt) vagy bútor nélkül, hosszútávra kiadó. Ár: 58. 000 Forint. Érdeklődni lehet: 06-30-413-0989.

próbáld meg, hátha.

2010. márc. 26. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!