Miért hideg a radiátor alja?
Lehet hogy anyomás is alacsony,1.2 bár legyen.ha melegszik a víz ,úgy is feljebb megy . Tuti hogy levegős a rendszer,sajnos rosszul tudod .Ha automata légtelenitők vannak,akkor a levegőnek ott is távozni kell .Nem lettek tökéletesen kilégtelenitve .Csinálhatod úgy is,hogy 3 radiátort lezársz.ezáltal gyorsabb lesz a víz áramlása a másik háromban,és kilöki a levegőt maga előtt.
A radiátorokon is van légtelenitő,végső esetben ott is lehet légteleníteni .Ha az előremenő vezeték /amelyikben a melegviznek kell jönni/ érezhetően melegszik,a másik meg szinte hideg,akkor indul a fűtés .Pár perc mulva a radiátor végének is melegedni kell .Ha ez igy kezd működni,jó is lesz .
Ha radiátornál van a légtelenités ,akkor a kifolyt vizet,és a nyomást is pótolni ellenőrizni kell .
Nincsen keringés. A szivattyú működik?
szerintem működik, mert mint írtam augusztusban lett karbantartva,meg amúgy ki be kapcsol,és használati melegvíz is van.
# 4/5
a nyomás jó azt tudom hol kell ellenőrizni
Még egyszer azt kell írnom,hogy levegős a rendszert.
A levegő eltávolitása ,néha elég sok időt vesz igénybe .
Amig nem folyik,de csak lassan ,folyamatosan a víz a légtelenitőn ,addig levegő van benne .Lehet azt hallani,amikor levegőt köp ki .
Túl kevés a tömegáram,és ennek okát kell megtalálni. (Egyébként mindig hidegebb az alja lévén a melegvíz könnyebb,tehát fent "szeret" maradni a melegebb víz,ez fizikai tény) úgyhogy annak van igaza aki 20.20-kor írt,ez nem levegősödési gond.
Megoldás(ok):
1, Átmosni a radiátorokat(iszaptalanítani kell)
2, eggyel nagyobb keringtetőt beszerelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!