Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért hideg a radiátor alja?

Miért hideg a radiátor alja?

Figyelt kérdés
Biztos volt már ilyen kérdés, de nincs idegem mind végigbogarászni.Szóval kis lakásomban 6db radiátor van, cirkó falikazán (sanuer duval) az összes radiátor alja hideg. Úgy tudom ha levegős lenne akkor a felső szegmens lenne hideg.azt is tudom hogy a radiátor alján van leeresztő szelep.A kazán rendben augusztusban volt karban tartás.10.-edik éves a rendszer.Köszi a jó ötleteket.

#radiátor #fali cirkó.
2015. dec. 17. 17:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
A szelepeket nyisd meg teljesen , ha csavarozható rész van rajta engedj ki mindegyiken minimális vizet spriccelve , hátha kijön a levegő . A szivattyú max fordulaton megy , állítható ?
2015. dec. 17. 18:23
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Nincsen keringés. A szivattyú működik?
2015. dec. 17. 18:54
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi,szerintem a szivattyú nem állítható csak a hőfok.
2015. dec. 17. 18:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Lehet hogy anyomás is alacsony,1.2 bár legyen.ha melegszik a víz ,úgy is feljebb megy . Tuti hogy levegős a rendszer,sajnos rosszul tudod .Ha automata légtelenitők vannak,akkor a levegőnek ott is távozni kell .Nem lettek tökéletesen kilégtelenitve .Csinálhatod úgy is,hogy 3 radiátort lezársz.ezáltal gyorsabb lesz a víz áramlása a másik háromban,és kilöki a levegőt maga előtt.

A radiátorokon is van légtelenitő,végső esetben ott is lehet légteleníteni .Ha az előremenő vezeték /amelyikben a melegviznek kell jönni/ érezhetően melegszik,a másik meg szinte hideg,akkor indul a fűtés .Pár perc mulva a radiátor végének is melegedni kell .Ha ez igy kezd működni,jó is lesz .

Ha radiátornál van a légtelenités ,akkor a kifolyt vizet,és a nyomást is pótolni ellenőrizni kell .

2015. dec. 17. 18:56
 5/11 A kérdező kommentje:

Nincsen keringés. A szivattyú működik?

szerintem működik, mert mint írtam augusztusban lett karbantartva,meg amúgy ki be kapcsol,és használati melegvíz is van.

2015. dec. 17. 18:57
 6/11 A kérdező kommentje:

# 4/5

a nyomás jó azt tudom hol kell ellenőrizni

2015. dec. 17. 18:59
 7/11 anonim ***** válasza:
10%

Még egyszer azt kell írnom,hogy levegős a rendszert.

A levegő eltávolitása ,néha elég sok időt vesz igénybe .

Amig nem folyik,de csak lassan ,folyamatosan a víz a légtelenitőn ,addig levegő van benne .Lehet azt hallani,amikor levegőt köp ki .

2015. dec. 17. 20:18
 8/11 anonim ***** válasza:
80%
Ha a radiátor teteje meleg, alja meg hideg, az azt jelenti, hogy olyan lassan áramlik a víz a rendszerben, hogy a radiátorban a meleg víz gyorsan leadja a hőt és kire a radiátor aljára ér, már lehűlt. Ellenőrizni kell a beállított vízhőmérsékletet és a szivattyú működését. A szivattyút lehet lassabb vagy gyorsabb sebességre is állítani.
2015. dec. 17. 20:20
 9/11 A kérdező kommentje:
és hogy lehet a szivattyút állítani,a kazán kezelő szervein csak a hőmérsékletet tudom állítani, külön a használati meleg vízét,és külön a fűtését.
2015. dec. 17. 20:38
 10/11 anonim ***** válasza:

Túl kevés a tömegáram,és ennek okát kell megtalálni. (Egyébként mindig hidegebb az alja lévén a melegvíz könnyebb,tehát fent "szeret" maradni a melegebb víz,ez fizikai tény) úgyhogy annak van igaza aki 20.20-kor írt,ez nem levegősödési gond.

Megoldás(ok):

1, Átmosni a radiátorokat(iszaptalanítani kell)

2, eggyel nagyobb keringtetőt beszerelni

2015. dec. 28. 04:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!