Miért nem tudom vegyes-tüzelésű kazánnal felfűteni a vizet a radiátoraimban?
Ha a kazánod valóban 30 kW körüli, akkor mindenképpen fel kellene tudj vele fűteni egy ekkora méretű házat. Még nagyobbat is!
Vagy a kazán belső részei, hőátadó felülete kormolódott-kokszolódott nagyon be és ez akadályozza a hőátadást a víznek, vagy a kéményed huzatjával lehetnek komoly gondok!
Mondjuk az én kazánomban nem "szépen ég benne a tűz" hanem fával való begyújtáskor teljesen kinyitva a huzatajtót komoly robajjal, harsogva égett - az egy két évig száradni haygott fa. És néhány perc alatt 80 fokon volt a kazánban a vízhőfok.
Feltételezem, hogy nincs kazánvédő szelep!
Az is gond lehet, hogy a szivattyú túl nagy fordulatszámon megy, ha így van, állítsd kisebbre!
A tűzifa biztosan száraz? MINIMUM 1-2 éves vágás?
Szerintem próbáld ki csak szénnel a fűtést!
Köszönöm a válaszokat! A fám idei, és sajnos el is ázott amikor hozták ősszel. Kikormolva minden begyújtás előtt ki van és tavasszal amikor megnézte a kéményseprő, még azt mondta, hogy nem kell kitakarítani a kéményt.
Kazánvédő szelepem feltételezem nincs, mert még sosem hallottam róla. A szivattyú fordulatszámát hol tudnám ellenőrizni?
Előre is köszönöm a segítséget. :)
A szivattyún elvileg van állítási lehetőség, nézd meg jól közelről!
Ha vizes a fa, akkor fűts inkább CSAK SZÉNNEL. Mert így egyáltalán nem éri meg, árban a gázéval vetekszik a vizes fa, sőt lehet még drágább is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!