Nem tudjuk felfűteni a házunkat miért?
50-60 fokos víz az nem túl meleg. Amellett, hogy egy vegyes kazánnak ez nagyon alacsony hőfok. 60 fok körül van általában a minimum üzemi hőfok, mert különben kátrányosodhat a kazán és a kémény is. Mért nem fűtitek fel jobban? Akkor a radiátorok is nagyobb teljesítményt adnának le.
Milyen teljesítményű, típusú a kazán? És mekkora házat fűtesz vele?
Van huzatszabályozó a kimenő füstcső csonkon?
35-40m3 fa az tényleg irreálisan soknak tűnik. Nehéz pontosan átszámolni, de az jó közelítéssel 250-300 mázsa fa. Az nagyon sok!
Nálunk 100nm-es régi házra egy szezonban olyan 60 mázsa fa megy el. úgy hogy néha, főleg éjszaka gázzal is rá van segítve. De így is napközben van 22 fok a lakásban. A kazánom 21kW-os fára, öntvénykazán és 80-90 fokon szoktam járatni. Gáznál már más a helyzet. Az mellett mi is megfagyunk és egy szenvedés vele a fűtés. Vadi új, német gyártmányú 24kW-os kazán és képtelen 50 fokot is elérni a radiátorokban. Amellett hogy zabálja a gázt, jó ha van mellette 18-19 fok.
Nálunk régen az volt a gond, hogy kisebb teljesítményű kazán volt, de lecserélve úgy kellett visszafogni... :)
Másik ötletem a keringtetés lehet, vagy elzáródhat valahol.
Átmegy simán a csöveken mindenhová? ..és mennyi idő, illetve a legtávolabbi szobát felfűti rendesen?...sok kérdés, de biztosan csak te fogod látni a megoldást, mert ott vagy, de szerelő elvileg 2 perc alatt kiszúrja a problémát- nálunk így volt.
Egyik szobába pl. beszereltettem plusz egy fűtőtestet is, mert az volt a legtávolabbi és melegebbet szerettem volna.
11:24! Ha csak egy radiátorban fordulna meg a víz, mert az a legkisebb ellenállás, akkor nem lenne 50 fokos a víz, valamint lehetne érezni, hogy a többi radiátor hideg.
Itt nem ez lehet a gond.
Nem írtam, hogy cseréljen kazánt. Pont azért tettem fel korábban annyi kérdést. Azokra adott válaszok hiányában így látatlanban még valószínűsíteni se lehet semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!