Melegebb lakásban hogyhogy nyugodtabb az ember?
Én aztán nem lennék nyugodtabb... Legkésőbb 20-nál már muszáj lekapcsolnom a fűtőegységemet, de eddig is csak azért megyek, hogy valami hőt hozzak össze a falakba. Fixen 800 wattos fűtőegységem van, ami nem sokáig lehet bekapcsolva egyszerre, mert megégek :D Most nem voltam bent, s ugye keveset fűtök itt, leesett 17,5 celsiusra, ment 10 percig, már megint meleg van, igaz, rám irányult s bolyhos pizsamám van ;)
Ha tornázni akarnék, ki kellene tárnom az ablakot.
Nyáron valahogy elviselem a 25 Celsius-fokot is (miután már több hete kánikula van és valahogy hozzászokom), de ilyenkor télen visszaesik a hőtűrésem.
Neked nyilván jólesik a meleg.
Továbbá jó hőszigetelésnél melegek a falak, ami sokkal nagyobb komfortérzetet jelent, mint a meleg szoba hideg falakkal, esetleg rosszul záró ablakokkal... Azt hallottam, ilyenkor pár fokkal melegebbnek érzi az ember a szobát, mint amilyen valójában.
Laktam már extrém rossz és igen jó hőszigetelésű házban is. A hőszigetelés foka szoros kapcsolatban volt a komfortérzetemmel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!