Pára-penészmentesítés felújítás után, másnál is probléma?
létezik párafüggő szellőző ablakokra, ezeket lehet felszereltetni.
általában a szekrény mögött és a sarkokban nehezen mozog a levegő, és marad a páradús-ság.valamint nem tud merre forogni ott a levegő. ehhez rés kéne a szekrény és fal közt fenn, és alulról is.
kérdés, hogy a szigeteléskivitelezése megfelelő volt e. a lábazatot is szigetelni kellene, mert a falak alsó része, lehet, hogy hideg, így kicsapódik a pára.érdemes lenne egy páramérőt beszerezni, és megnézni egy harmatponti táblázatot, hogy mikor hol, milyen hideg(hány fokos) felületen csapódik ki a pára.
Penészokai: magas páratartalom, napfénymentes hely, hide felület(ahol a pára kicsapódik)
Ha az egyik okot megszünteted, nincs penész.
Érdemes lett volna először utánaérdeklődni ennek a páramentesítőknek, ebből az összegből hatékonyan meg tudtad volna oldani a problémát.
Évekig kínlódtunk a penésszel, vásároltuk a szavót, a levegő is dohos volt. Végül családi házunkba én csővntillátorral ellátott szellőztetőket raktam be (melyek időkapcsolóra vannak kötve), illetve megemeltem a hőmérsékletet (21C-ra lett most beállítva), de lehet magasabb, csak mi nem szeretnénk ennél melegebbet, és azóta nincs penész, csak friss levegő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!