Birtokon/tanyán élők! Ha a kutyákat lefújják/agyonlövik, magas/tömör kerítésen átmásznak, mi a leghatékonyabb védelem, hogy már magára a telekre SE jöjjenek be?
Csak épp az Egyesült Államokban is rengeteg a bűnöző (no meg a mexikói bevándorló), mégis elmehetsz hetekre otthonról, nem valószínű, hogy bemásznának a területedre. Ebbenn az esetben nonszensz, hogy van-e fegyvered, ha nem őriz senki sekmit.
Az Egyesült Királyság pedig egyre jobban tele van bevándorlókkal (főleg London), és e metropolisz körül is laknak vígan (ahogy írtam) hatalmas birtokokon/farmokon félelemérzet nélkül.
Egyik helyen sem kellene ezek alapján különbnek lennie a közbiztonságnak.
Na ja, de nyilván ott sem a szomszéd fogja majd kiraboolni azt a telektulajt, aki hetekre eltűnik otthonról. A környéken ismeretlen ember meg nyilván nem fog csak úgy becaplatni a területre annak tudtában, hogy bármikor kérdés nélkül lelőhetik.
Nálunk ezt bármikor bárki megteheti, elvégre itt nem kell attól tartani, hogy zokszó nélkül seggbe durranthatnak. Itt a betörőt csak arányosan sértheted meg és csak akkor, ha ő támadólag lép fel veled szemben. Tehát ha kapsz tőle egy pofont, akkor te is max. pofon vághatod, hiába szeretnéd hasba lőni.
Ezt magyarázom neked már 3 hsz óta. :)
Ott (USA) épp azért nem fordul meg az ember fejében, mert tudja, hogy lelőhetik érte, ha tetten érik, itt meg azért is törnek be, mert a törvényeink a betörőt is védik.
Ezért nem érdemes idekeverni az USA-t.
Te nem érted. :) "Hiába szeretnéd hasba lőni." Ezt te írtad egyedül - nem én.
Erre válaszoltam azzal a konkrétummal, hogy:
"Én azt akarom, hogy meg se forduljon az elb@.szott senkiházi fejében, hogy akár csak a telek határára léphet!"
És továbbra is várom erdő szélén/birtokokon/tanyán élők válaszát, hogy mit tesznek azért, hogy senki be ne tévedjen területükre.
Dehogynem.:)
Értem, hogy te nem akarod "bántani" a betörőt, de itt nincs is rá nagyon lehetőséged. Ott viszont meg már törvényes lehetőség is adott, attól függetlenül, hogy nem feltétlenül élnek vele minden egyes alkalommal.
Utolsó előtti: ki is ér a "semmi" (vagy puszta, vagy erdő, vagy hegytető) közepére a néma riasztással kivezérelt rendőri egység - időben?
Hisz erről volna szó, hogy még azelőtt odaérjen akár rendőr, akár valamely biztonsági szolgálat embere, hogy a kicsiny parasztházban (vagy terebélyes kúriában, részletkérdés) tartózkodó védtelen családot lemészárolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!