Szennyvíz vezetékünk állandóan eldugult. Mit tegyünk? Többi lent.
Csőgörénnyel alaposan ki kell tisztítani.
ha rendszeres a dugulás, akkor valamilyen konstrukciós hiba van.
Ezt így nem lehet távgyógyítani sajnos...
Mondjuk ez nagyon gyorsan csapódik ki... évek alatt szokott annyi összegyűlni. A szennyvízcsőnek jó a lefolyása? Lehet megpróbálnám pár centivel magasabbra venni a kilépést, hogy a kvázi vízszintes rész a szennyvízhálózat felé egy kicsit meredekebb legyen.
(Lehet, hogy bontani kell falat, vágni a csőből, majd újra összekötni és utána visszafalazni, de ennyit talán megér.)
Csak óvatosan ezzel a meredek lejtéssel!
A szennyvíznek 0,5-1% lejtés kell. Ha ennél nagyobb, akkor könnyen lerakódik a szennyezőanyag és dugulás keletkezik.
30évig nem volt semmi gond vele
Tavaly kezdődött,mikor jött ez az időjárás mint most van.a lejtésével is gond lehet,de eddig nem jelentkezett probléma. Arra gondolok,amit írtam is,h sok a zsír és tisztító szer használat. Eddig azért nem lehetett gond,mert az előttem itt lakók alig takarítottak.
30 évig gyűlt a lerakódás. Mostanra tetőzött a baj.
Mint már írtam: alapos csőgörényes tisztítás a megoldás.
A tisztítószerek nem okoznak dugulást. A dugulást a lerakódó zsír, hajszál, papír, ételmaradék okoz.
Ezek lerakódása egy jól kialakított rendszerben nem jelentős, de amiben van valami hiba ott előfordulhat.
Lehet, h 10-20 év alatt ér el olyan szintet a keresztmetszet szűkülés, ami már gondot okoz.
Ez lehet nálatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!