Van más is, aki városból kisebb településre költözne?
Mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy a falusi közösség, nyugalom, a természet közelsége sokkal inkább vonz, mint a városi nyüzsgés, rohanás.
Gondolkodtam rajta, hogy esetleg kisebb településre költözni nagy butaság lenne? Mindenképpen hátrány?
Igen!
Az álmom: Szegedről Kondorfára költözök öreg koromra.
#4: Szántóföld mellett lakom. Gyakran megéltem már éjszakai aratást vagy mit csinált a fickó. Sosem zavart.
A városban a buszok a ház előtt annál inkább, s az is poénos volt, amikor az alattunk lakó tehetségtelen gyermek trombitaleckéket vett (nem sokat).
Faluban pedig sosem hallottam traktort, sem a nagyban, sem a kicsiben, ahol laktam. A nagyban mindenféle állatot tartottak mellettünk, de ezt is inkább pozitívumként éltem meg, kivéve, amikor megkértek, hogy etessem a kismalacokat cumisüvegből, amíg nincsenek otthon...
Aki írta, hogy nem mindegy, hol van az a település, annak mélységesen igaza van. Fejér-megye északi részén lakom, délen durván más tud lenni a helyzet, főleg egyes falvakban. Ahol az a legkisebb gond, hogy kvázi kátyú az egyik sáv a főutcán.
Köszönöm a válaszokat. :)
Még egyelőre semmi konkrétum nincsen tervben, csak gondolkoztam, hogy ez mennyire jellemző manapság, illetve van-e értelme. Mert valahogy úgy érzem a lelkemnek jobb lenne, ebben biztos vagyok, de nyilván a munkalehetőség is fontos szempont.
Honnan lehet kideríteni, hogy melyik települések "jók" és melyikek kerülendők? Mert városokról sokan sok mindent írnak, de kisebb falvakról nem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!