Kovacs győrgy11 kérdése:
Hány kg gabonát bir oránként darálni a székesfehérvári VFIII64 terménydarálo?
Figyelt kérdés
2015. nov. 15. 21:31
2/4 anonim válasza:
Függ a termény fajtától, víztartalmától és a rosta lyukméretétől. Gondolom a legnagyobb mennyiségről kapta a 64 /kg/ számot.
3/4 anonim válasza:
Nekem ilyen van...eredetileg még fix 6kalapácsos volt,aztán évtizedekig lengős fej volt rajta.
Két éve vettem csillagosat rá,azzal sokkal jobb.
A gyárinál is 1mm-rel kisebb lyukú(perf lemezből) van rostám,és bizony elég "lassú" a gép,de mindig csak 1 disznót hízlalok("csávázom"),oda elég.
Árpát a legnehezebb darálni...én kb 70% árpa,a többi kukorica,tritikálé,és napraforgó-keverek,ebből kb. óránként jó,ha lemegy 35~40 kg...de ugye szinte liszt,az apró lyukú miatt---és a motor ugye csak 400w-s.
4/4 anonim válasza:
Kukorica: 3 mm-es rostával 45 kg/h, 4mm-es rostával 70 kg/h, 5mm-es rostával 95 kg/h. Árpa 3 mm-es rostával 25 kg/h. Motor teljesítménye 600W. A tölcsér 15 literes.
Ezt írja egy 1977-ben kiadott tájékoztató könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!