FÉG CK24-HE kombi kazánnál a fűtés jó, de melegvíz nincs, mit tegyek?
Erről a kazánról van szó: [link]
Szóval pár napja elment a meleg vizem. A jelenség a következő:
Amikor megnyitom a meleg csapot, a kazán be sem lobban, és hideg víz folyik a csapból.
Eddig úgy volt, hogy ilyenkor a kazán kijelzőjén megjelenik a meleg víz hőfoka, de most ez a szám folyamatosan változik fel vagy le, és nem-valós értéket mutat (pl. 99 után 00-ra vált, majd folytatja a menetelést felfelé).
Miután elzárom a csapot, a szivattyú nem áll le, folyamatosan megy.
A hibakód, amit a készülék ad, az az E03, amit túlmelegedés esetén adni ki normál esetben.
A fűtés működik rendesen.
A jelenséget telefonon leírva az egyik szerelő (akivel végre tudtam beszélni) azt javasolta, hogy cseréljem ki a biztonsági határolót, valószínűleg az ment tönkre. Beszereztem, 1500 Ft-os alkatrész, kicseréltem, de továbbra is változatlan a helyzet.
Hívnék szerelőt, de egyrészt kevesen értenek ezekhez az újabb típusú FÉGekhez, másrészt így a fűtésszezon elején mindenki el van havazva, biztos csak hetek múlva tudnának kijönni :/
Ti mit tennétek a helyemben?
Úgy tűnik a probléma megoldódott!
Egy újabb szerelő tanácsára átváltottam nyári üzemmódra. A nyári és téli üzemmódok között csak annyi a különbség, hogy a nyáriban garantáltan nem fog bekapcsolni a fűtés, bármit is mondjon a termosztát.
Csodák csodájára a nyári üzemmódban lett meleg víz! A szerelőm azt mondta, hogy szinte tuti, hogy az elektronika ment tönkre, aminek a cseréje 50-60eFt lesz majd, de azért használjam még egy hétig így kapcsolgatva, és hívjam, ha kell az alkatrész.
Most két napja használom így, és ma reggel azt vettem észre, hogy mintha "észhez tért" volna, tehát a téli üzemmódban van fűtés is és meleg víz is újra!
Szia!
Már régen volt, de ha jól emlékszem a szivattyú mellett rossz volt egy tömítés, ami szépen lassan eláztatott ott valamit.
Amikor levettük a kazán burkolatát, szemmel láthatóan vízkő lerakódás volt az egyik alkatrészen. Azt a szerelőnk elvitte és megpucolta, utána jó volt egy darabig.
Én már nem lakom ott, de úgy tudom később is baj volt a kazánnal, szóval sajnos nem tudom mi a legjobb megoldás hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!