Kazán (vagy cirkó) nincs fűtés és melegvíz. Mi lehet az oka?
Ma költöztem albérletbe, akié a lakás, az pedig külföldön van jelenleg, ugyhogy nem tudok informáciot kérni töle.
A probléma az, hogy se melegviz, se fütés nincs.
Elexia Comfort a kazán tipusa.
amit látok most rajta, hogy a nyomás 0, egy kis láng jel áthuzva, és mellette pirosan ég a jelzö. 30tol 80ig 10esével vannak számok, ott a 40es és a 80as villog. ezeknél van egy kis radiátor jel, és egy hömérö. plusz a bekapcsolás jelzö, ami ég.
2 tekerö van rajta, az egyik a vizé lehet, a másik pedig a radiátoré, mind a 2 felénél kicsivel többig van tekerve, fe felettük nem ég a jelzöfény.
alul van még 3 csap, ezek lefele néznek, gondolom nyitva van mind, továbbá ami a falbol jön gázvezeték, az is nyitva van.
Ha ki meg be kapcsolom, akkor zug egy kicsit aztán leáll.
Szerelöt nem akarok hivni, hacsak nem muszáj.
Gondolom egy egyszerü beállitás csak.
Én sik hülye vagyok ehhez a fütési tipushoz, ugyhogy kérem segitsetek.
Köszönöm!
Fénykép a kazánról, csapokról.
Üres a rendszer ha 0 a nyomás. Annak olyan 0.8-1.2 között kéne lenni.
De miért 0? Leengedték, lukas?
Itt biztosan tudnak neked segíteni.
Azzal a csappal csináltam. Felengedtem 1barra, és beindult. A radiátorok melegedtek, a viz is.
fél orával a bekapcsolás után engedtem egy kád vizet, hogy lefürödjek. Miután lefürödtem, a nyomás felment 2barra. Nem lesz ez gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!