Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kazán (vagy cirkó) nincs...

Kazán (vagy cirkó) nincs fűtés és melegvíz. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Ma költöztem albérletbe, akié a lakás, az pedig külföldön van jelenleg, ugyhogy nem tudok informáciot kérni töle.

A probléma az, hogy se melegviz, se fütés nincs.

Elexia Comfort a kazán tipusa.

amit látok most rajta, hogy a nyomás 0, egy kis láng jel áthuzva, és mellette pirosan ég a jelzö. 30tol 80ig 10esével vannak számok, ott a 40es és a 80as villog. ezeknél van egy kis radiátor jel, és egy hömérö. plusz a bekapcsolás jelzö, ami ég.

2 tekerö van rajta, az egyik a vizé lehet, a másik pedig a radiátoré, mind a 2 felénél kicsivel többig van tekerve, fe felettük nem ég a jelzöfény.

alul van még 3 csap, ezek lefele néznek, gondolom nyitva van mind, továbbá ami a falbol jön gázvezeték, az is nyitva van.

Ha ki meg be kapcsolom, akkor zug egy kicsit aztán leáll.

Szerelöt nem akarok hivni, hacsak nem muszáj.

Gondolom egy egyszerü beállitás csak.

Én sik hülye vagyok ehhez a fütési tipushoz, ugyhogy kérem segitsetek.

Köszönöm!

2014. nov. 13. 11:52
 1/9 Bence_ ***** válasza:

Fénykép a kazánról, csapokról.

Üres a rendszer ha 0 a nyomás. Annak olyan 0.8-1.2 között kéne lenni.

De miért 0? Leengedték, lukas?

2014. nov. 13. 14:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Kell egy szerelőt híni,vagy egy olyan embert aki nagyon jártas az ilyenekben.Lehet hogy minden jó,csak nem üzemképes ebben az állapotban .
2014. nov. 13. 15:54
 3/9 anonim ***** válasza:
A vacak alján kell találnod egy töltőszelepet, azt megnyitva LASSAN töltsd fel 1,2-1,5 BAR közé a rendszert. Ha megtetted, el kell indulnia. Pár naponta nézz rá, hogy csökken-e a nyomás benne, mert ha igen, nem úszod meg a szerelőt.
2014. nov. 13. 19:37
 4/9 A kérdező kommentje:
2014. nov. 14. 11:18
 5/9 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

itt a kép a kazánrol.

3 csap van, mind a 3 lefelé néz.

2014. nov. 14. 11:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Elöttem a lako gondolom kiköltözéskor megcsinálta a biztonsági dolgokat, vagy passz.
2014. nov. 14. 12:17
 7/9 Bence_ ***** válasza:

[link]

Itt biztosan tudnak neked segíteni.

2014. nov. 14. 17:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Alighanem az a kis világoskék(?) színű, csokornyakkendőre emlékeztető micsoda lesz a töltőcsap tekerője, azzal próbálkozz -lassan és érzéssel!
2014. nov. 17. 19:54
 9/9 anonim válasza:

Azzal a csappal csináltam. Felengedtem 1barra, és beindult. A radiátorok melegedtek, a viz is.

fél orával a bekapcsolás után engedtem egy kád vizet, hogy lefürödjek. Miután lefürödtem, a nyomás felment 2barra. Nem lesz ez gond?

2014. nov. 17. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!