Fűtés + meleg víz, jó-jó, de mivel?
Frissen vásárolt 40 nm téglalakást vásároltam, szeretném (panellakás szintű) komfortot kialakítani.
3 radiátor + konyha-fürdő csap + fürdés.
Mit ajánlanátok, vagy milyen kombinációt? (mika6, alkon 12,18, konvektor, bojler stb.?)
Ez elég sok mindentől függ.
Amúgy gondolom egy társasházi lakásról van szó, így van kémény? Milyen?
Gáz vagy villanyra gondoltál?
Gáz esetében a legjobb egy turbós gázkazán, azzal fűthetsz és melegvizet is készít. A konvektor nem éppen gazdaságos, a bojler lehet megoldás a vízre de ha kifogy, akkor lehet vacogni a zuhany alatt. Villanyra van Ezekkel csak akkor érdemes fűteni, ha nagyon jól (A+) le van szigetelve a ház/lakás, különben pöttyet drága.
Szóval elég sok paraméter hiányzik a lakással kapcsolatban, hogy pontosabban lehessen válaszolni.
3 szintes tégla társasház (fsz,1,2.em).
1.emeleti lakás körbe szomszéddal, régi faablakok vannak, kémény van. Gáz be van vezetve. pillanatnyilag 2 parapet van két helységben.
-Ablakot kidobni és műanyagra cserélni / vagy a fát felújítani-üvegcsere
-parapetet kidobni, sima vagy turbós gázkazánt beépíteni radiátorokkal (nem tudom, hogy alkalmas-e rá a kémény, beszélni kell egy központi fűtés szerelővel)
Egy normális kazánnal meg lenne oldva a melegvíz is
-egyszerűbb egy ionkazánt beépíteni, de a villany drága..
Én őszintén szólva maradnék a gáznál, 40m2-et nem nehéz kifűteni. Mi 44m2-en vagyunk, egy Saunier Duval RenovaStar kazánnal, a fűtés és melegvíz megáll télen 10e-ből(szintén körbe szomszédokkal, összesen 6m széles fal néz utcafrontra -- 6*7,5m a lakás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!