Most melyik? Egyik helyen azt olvasom hogy az A+=10%-al jobb amásikon meg hogy 10%-al rosszabb.
Egészen egyszerűen sütőnél ostobaság ezek az energia osztályok.
A villamos energia egy sütőben kvázi 100% -ban hővé alakul (most lehet agonizálni, hogy némi fény, meg a hőlégkeverő ventillátor fogyasztása ha van). Így kb. 100% a hatásfoka.
Talán abból adódhat némi különbség, hogy mennyire van leszigetelve, esetleg a sütőtér mérete játszhat még szerepet, de túl sok forradalmi újítást ebben a felhasználásban nem igazán lehet kitalálni.
Nagyságrendnyi különbségeket nem lehet ebben elérni, ha úgy akarjuk nézni mindegyik sokat fogyaszt, ha meg úgy nézzük egy héten hányszor sütsz, annyiszor 1-2 óra, ha folyamatosan működne a fűtőszál lenne vagy 80 Ft, de ha eléri a hőfokot lekapcsolja és csak szakaszosan üzemel, lehet vagy 20-30 Ft egy sütés. Ebből a 10% (ha ugyan tényleg kevesebbet fog fogyasztani, mert ki méri ezt ki miután beépítette...) akkor van 2-3 Ft egy sütésen? Ezer sütésen 3000 Ft? Sose jön vissza egy 6-8.000 Ft -os árkülönbség.
Én azt gondolom inkább azt nézd mennyire felel meg, mennyire tetszik.
kössz a választ
csak nem vagyok benne annyira a témában és gondoltam hogy jobb ha keveset fogyaszt mint pl a mosogatógépeknél is.
Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval!
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!