Angliában élők, fura kérdésem, mi az amit NEM szerettek ott? Mi az ami negatív, nem szimpi?
Azt, hogy egyedül vagyok, mint a kisujjam. Nincs segítség. Nincs itt a család. A lányom 5 éves, most kezdte el kérdezni, hogy a mama miért Magyarországon lakik, mi miért nem? Utálom neki azt mondani, hogy ez van, ezt kell szeretni. (Nem így természetesen) A pakikat utálom, de ha hazamennék, akkor is lennének emberkék, akikat nem szeretnék. Mondjuk ők talán még feltűnőbben irritálnak. Ahol szinte csak ők laknak az a környék lepukkant. Utálom az öltözéküket, akkor zavar igazán, mikor paki környéken vagyok és 10 pakit látok, mire fehéret látok.
Viszont én egy eléggé fehér környéken-városkában lakom. Szerencsém van, mert a lányom osztályában nincs egyáltalán paki. Egy kis fiú van, aki nem fehér, hanem valószínű valamilyen fekete származék, de ha paki lenne, az se zavarna, mert 1-3 paki még elmegy egy osztályban. Az egész suliban össze lehetne számolni mennyi van belőlük.
Legfőképpen az zavar bennük, hogy büdösek, csúnya a ruhájuk és legtöbbnek nem tetszik a modora, mentalitása. Elvárnák, hogy Anglia alkalmazkodjon hozzájuk-és sajnos meg is teszi. A szerencsém az, hogy a város harcol foggal-körömmel, hogy ne állítsanak fel maguknak paki templomot....na még az a kántálás kéne ide...
Amúgy elég jó minden. Mondhatnám, hogy nem tetszik az utcakép annyira, jobb lenne egy otthoni utcakép, de már megszoktam. A szél, az, ami még zavar. Az otthoni termékekről lassan leszokok-illetve kiábrándulok belőlük. Hoztunk eddig minden évben pikk szalámit, és először a téli szalámiból, de most a rákocziból ábrándultam ki...az íze egyre pocsékabb. Jövőre nem hiszem, hogy hozunk. A péksütik se olyanok már, mikor hazamegyünk. Kispórolják a cuccot belőle. És egyre több termék beszerezhető itt is.
Kicsit eshetne kevesebbszer, kicsit néha lehetne melegebb nyáron, hogy legalább pár hétig fel tudjuk fújni a gyereknek a medencét:D
Hiányzik az, hogy nincsenek anyuka ismerőseim, akikkel kimehetnék a játszóra a gyerekekkel. Otthon abban a 2 hétben mindig találok valakit, akivel össze lehet haverkodni a játszón. Itt azért se, mert az olyan idős gyerekeket, amilyen nekem van, már nem nagyon kísérgetik a játszóra, kivéve, ha van kistestvére.
Néha engem is zavar, ha külföldi beszédet hallok az utcán, de szerencsére ez nem számottevő, mert ebben a kisvárosban még nincs olyan sok lengyel:D A szomszédváros fogadja be őket, mert ott olcsóbbak az albik, közelebb vannak a munkalehetőségek, több a gyár.
Elöször bocsánat ha találsz helyesírási problémát :)
- Nem tudok rendesen barátkozni, legtöbbször egyedül vagyok jó szar és ez nem azért mert nem probálkozok, pedig már kilenc éve itt vagyok... [Vissza szeretnék költözni]
- A szülei mell éllek de SOHA se tudunk semmit se csinálni egyutt ez rendesen szét szakit engem, sokszor egyedül vagyok a házba.
- Például ma, amikkor mentem a foiskolaba (17F) NULLA hagy mondjam megint, NULLA napsütés volt ma, egész nap a sötétbe járkáltam épülettől épületbe, ssötét volt amikor felkeltem és sötét van amekkora a házhoz érek. Tiszta Depresszió az egész. Fúj a Széll esik az éső.... ugh.
- ULTRA multikultura minden inkább irritáló .... pakkik
- Szuper mini a lakásunk az otthoni hoz képest ráadásul nagyon drága
- Mivel én egy faluba vagyok pocsék és drága a tömegközlekedés
- Nemtetszik a városkép nagyon ronda ez inkább esztétika
- Nemlátom a nagyszuleimet
- A magyar barátaim szinte megfeledkeztek rólam
- Ultra hoszú napok, nekem az iskola 9:00 - 16:15-ig tart.
- Rengeteg "Chav" - van biztos ismered az alacsony szintű fiatalokat márkás ruhákba, lök köt mindegyik.
- Nagyon szeret midenki panaszokdni, és rettenetesen lusták.
különben van magyar szomszédom szegény ő sem tud semmit csinálni elmegy 8 - 22:00 ig dolgozik haza jön max eszik és ez minden nap újra kezdődik, senkit se lát, semmit sem tud csinálni. :(
"A magyarokat, a pakikat, meg az utcán enyelgő ratyikat. Minden más nagyon rendben van."
Hidd el, hogy a lengyelek sokkal durvábbak kint. Ha megjelennek egy munkahelyen kiturnak téged.
A melegek elfogadottsága teljesen más ott. Elhiszem, hogy magyarként - és más kelet-európai nép képviselőjeként furcsa ez, de nem ratyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!