Ti akik Angliában vagy valahol külföldön laktok mi segít nektek legyőzni a honvágyatokat?
Ne haragudj, de ha ennyire honvágyad van, miért nem spórolsz össze egy házra vagy lakásra valót és mész haza?
4 éve élek Németországban, és egy otthoni szép házra való már rég összegyűlt, meg egy jobb autó is.
A kérdésre felelve: honvágyam nincs, ha pisztolyt fognának a fejemhez sem mennék vissza Magyarországra. A családom hiányzik, de 1-2 havonta látjuk egymást akkor is, ha csak hazarepülök 1-1 hétvégére. De jönnek ők is, és évi 3x 1-1,5 hétre is hazamegyek, így nem olyan rossz ez sem :)
13 éve élek (élünk) és dolgozunk Németországban, és ugyanúgy vagyok a honvágy dolgával, mint Te. De jövőre hazaköltözünk. Tudom, hogy ésszerűtlen, kockázatos, nehéz lesz újra hozzászokni az otthoni mentalitáshoz, újból megtanulni apróságokon spórolni. De ha nem tenném meg, akkor úgy érzem bánnám egész életemben hogy nem próbáltam meg. Megszoktam a német nagyvárost, kiélvezem az előnyeit, utálom a hátrányait, de soha meg nem szerettem. Igazából csak az anyagi biztonság az egyetlen (de komoly) aggodalmam a hazaköltözés miatt. És hogy a gyerekek jól be tudjanak illeszkedni.
Segíthet neked is, ha rövidebb- és hosszabb távú célokat tűzöl ki magad elé: pl. jövő nyárig 2 milliót összekuporgatni. Aztán a következő 1 évben még 3-at. Na még egy évet, na még egy évet. Ha egymagad is vagy, 5 év alatt össze tudod szedni egy ház árát, ha nagyon komolyan veszed a dolgaidat. Aztán majd akkor meglátod, hogy állsz a hazavágyódással. Ha még mindig úgy érzed, akkor tiszta lappal, rendezett anyagiakkal kezdhetsz új életet otthon.
Addig meg marad az a pár hét évente, amit szabadságként eltölthetsz otthon. 13 éve sehol máshol nem voltunk mi sem.
"ki a tisza vizét issza, vágyik annak szíve vissza"
nincs mit tenni, ez van, a víz az oka.
ja nem, a tisza
ja nem, a szíved!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!