Gázszivárgást hogyan lehet érzékelni?
Gázszerelő jött, sok mindent nem csinált, bekapcsolta a konvektort és megnézte jobbról és balról, PÉNZT zsebre tette. Este furcsa szag volt, ahogy feltettem magasabb fokozatra. Nem tudtam megítélni, hogy ez most az új konvektor szaga vagy gázszivárgás, kiszellőztettem és levettem alap fokozatra.
Most látom itt a neten, hogy a gázszerelőnek kell lenni olyan műszerének amivel átvizsgálja, hogy nincs-e gázszivárgás. Hát ezt nem csinálta. Van-e valami házi módszer arra, hogy ne kelljen újabb gázszerelőt hivatni és biztonsággal használhassam a konvektort.
köszi a választ
Inkább hívj egy másik szerelőt, előre beszéld meg vele, hogy te azt szeretnéd, ha azzal a "kütyüvel" nézné körbe...
Megéri, mert többe kerül, ha "repül a ház", vagy még drágább ennél is az emberélet....
Biztonsági házi módszer nincs!!!! mivel a gyufa és bármilyen más nyílt láng!!! ilyen esetben egyáltalán nem biztonságos. És főleg nem is ajánlatos még a közelébe sem menni, még gyertyával és hasonlóval sem!!!!
Ha nagyon izgat a dolog, akkor vegyél egy ilyesmi spray-t, fújd le a csatlakozásokat, és meglátod, hogy ereszt-e valahol.
De az egyébként szagtalan gázt olyan erősen szagosítják ezzel az anyaggal, amit "gázszag"-nak ismer a nép, hogy a gázrobbanásig felgyülemlett töménységnél már majd megfulladsz a szagától, annyira erős. Azaz, ha nem is vagy biztos benne, hogy ezt érzed, akkor felesleges vele foglalkozni, mert ha két hétig nem nyitsz ajtót-ablakot, akkor sem tud veszélyes mértékben felgyülemleni.
Ez a spray inkább akkor érdekes, ha egyértelműen lehet érezni a szagot.
ég rajta a por és azért van szaga. olyan égett por szag van. konvektoroknál ez jellemző, és egy darabig fogod is érezni.
gáznak más és erős szaga van. a csatlakozásokat szappanos/mosószeres vízzel és ecsettel is tudod ellenőrizni. de ha csak felkapcsolás után van szaga, az biztosan az égett por. a gáz máskor is szivárogna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!