Ti ilyenkor hány fokra fűtitek fel a lakást?
Én is így öltözök, a felsőrészen a cipzár nem is mindig van felhúzva, nekem így jó a 21 fok is.
Elég sokat vagyok szabadban télen-nyáron, a szervezetem nyilván hozzászokik ilyenkor a hűvösebbhez, nem úgy, mint aki túlfűtött irodában vagy iskolában van nap közben.
Én is tréningnadrág, zokni általában póló néha, tréningfelső, de nem mindig igénylem.
Pedig napközben én a jóval melegebbre fűtött irodában vagyok, de munka közben egy helyben ülök. Otthon meg nem ülök folyamatosan, persze van amikor mondjuk filmezéshez bevackolódom a fotelba egy pokróccal.
Aki ehhez szokott hozzá, annak ez a kellemes. Nem fázik benne és nem szükséges, hogy 3 pulcsiban legyen otthon.
Igen, nagyon sok embernek vannak keringési problémái, főleg az idősebbeknek, de sokszor fiataloknak is. Ahol van egy beteg öreg a családban, aki esetleg nem is nagyon mozdul ki, ott a kedvéért felfűtik agyonra a lakást. Aztán a többi családtag is hozzászokik ehhez, és ha neadjisten az öreg meghal, akkor továbbra is gatyában-trikóban izzadnak otthon télen is, mert ez nekik a megszokott.
(A kedvedért rákerestem, a népesség 15 %-a szenved alsó végtagi érszűkületben, ami a lábfázás fő oka, más keringési rendellenessége van a népesség újabb 10 %-ának.
Ha ez neked ennyire új információ, az még nem feltétlenül jelenti, hogy le kell pontozni azt, aki leírja neked.)
Én még nem találkoztam olyan panzióval, ahol inkább túlfűtenék az épületet, mint hogy spórolnának a fűtés árán.
Az más dolog, hogy ahol rosszul van megtervezve a rendszer, ott esetleg a földszinti 21 fokhoz annyit kell tüzelni, hogy az emeleten már 26 fok lesz. De manapság ez már nyilván egyre ritkább, mert feltalálták a radiátor elé szerelhető termosztátszelepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!