Érdemes lenne puffertartály beszerzése? (többi lent)
Van egy öntvény kazánom amit szeretnék puffertartállyal kombinálni.Azt hallottam,hogy sokat lehet spórolni,és a kazánnak is jobb,ha nem pislákol benne a tűz és nem rakódik rá a kátrány.Ugyancsak öntvények a radiatorok.
A ház 100nm.
A kazánhoz nincs keringető,gravitációsan van megoldva.
Sokan mondták hogy a keringetőtől kilyukad a kazán,ezért valamiféle hőcserélős megoldásra gondolok.
Várom a hozzáértő kommenteket.
1. A leírásod alapján a puffertertály az utolsó dolog, amiben gondolkodnod kell.
2. A kerigető szivattyú még egy kazánt sem tett tönkre.
Üdv.
Ha egyébként is ramaty állapotban van a külső homlokzatod, akkor érdemes rászánni a pénzt a szigetelésre.
De ha semmi baja nincs, akkor nem érdemes belevágni.
A szigeteléssel megspórolsz évi 40 E Ft-ot, azaz 25-30 év, mire nullára kijössz a projekttel, akkorra meg esetleg már megint lehet újravakolni a házat. Vagy régen nem is ott laksz már.
Mondjuk, a puffertartály se sokkal hamarabb hozza be az árát, de ott a kényelmi faktor is lényeges. Nem kell egész nap a kazánt figyelni, hanem - megfelelő puffer esetén - elég minden második délután tüzelni, onnantól a puffer majd intézi a dolgot. Ehhez persze megfelelő érzékelők meg szivattyúk kellenek, az is jópár százezres tétel.
Én is pont ezen a véleményen vagyok.Ajánlották a lap radiátort még ha a csöveket nem is cserélem le.
Akárkit kérdeztem,azt mondta jobb a lap mint az öntvény.
Nem tudom. Lehet a felújításból egy puffer lesz es szigetelt ablakok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!