Milyen konzervnyitót érdemes venni?
Mostmár két nem túl olcsó (1500-2000) forintos tekerős konzervnyitóra beruháztam, de mindkettő rossz. Egyikkel sem lehet konzervet nyitni. A hagyományos, kicsi konzervnyitóknál pedig nincs meg a technikám, vagy nem tudom, de még sosem sikerült velük egy konzervet sem kinyitnom.
Érdeklődnék, hogy milyet is lenne érdemes venni, ami nem adja meg magát 2 konzerv után és ésszerű ára van? Ki milyet használ?
Én tavaly vettem ugyanilyet (még a színe is ilyen), az tökéletesen műxik, pedig 2-3 naponta használom.
Lehet, meg kéne kérni valakit, mutassa meg, hogy kell használni.
Ilyen olcsó műanyagos boltokban valami 250 Ft körül árulják, nem nagy összeg. Vegyél egy sárgát, hátha tényleg... :)
Na jó, ez vicc volt, de elképzelhető, hogy pont kifogtál egy selejteset, az újabb már működne.
Amúgy az egyenes oldalú konzervek (főleg hal, főleg thaiföldi) dobozai nagyon puha anyagúak, elhajlanak, és eleve nincsenek is rendesen kiperemezve, ezeket úgy lehet felbontani, hogy folyamatosan rászorítod a bontót.
A rendesebb halakat gond nélkül lehet bontani, a kerek dobozos cuccok meg eleve stabilabbak, ott nem lehet probléma.
Ennek a piros nyitónak alapból elszabták a méreteit szerintem. Lehet csak bemákoltam egy hibás "szériát". Kilyukasztani sem képes a konzervet, elhajlik, aztán ha nehezen mégis sikerülne, akkor hajlítja a szélét, meg magát össze-vissza, de ereje nincs vágni...
Néhány napja vettem megint egy harmadik félét. Ha ez sem jön be, lehet feladom és megtanulok valami retro konzervnyitóval konzervet nyitni.
Én ilyennel nyitom már vagy 20 éve a konzerveket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!