Minden panellakás fala olyan vékony, mint a papír, vagy csak nekem sikerült beleválogatnom?
Sziasztok!
Nemrég véget ért egy kapcsolatom, és költöznöm kellett. Vettem egy lakást, 3. emeleti panel. Jó környék, nyugodt, csendes.
De olyan vékonyak a falak, hogy mindent hallani. Lassan már megbolondulok pl a felső szomszédtól, mert úgy trappol, mint egy elefánt, szó szerint remeg minden tárgy a lakásban. A horkolásáról nem is beszélve. Már szóltam neki kedvesen, hogy kicsit óvatosabban, de szarik rá. Alulról a nevetés és a tv hallatszik egyfolytában, oldalról a zene és néha még a hangosabb beszélgetés is.
Minden panel lakás ilyen hangos, vagy csak én válogattam bele? Mert utólag vettem észre pl, h az fürdőszoba fala épphogy 5 centi a csempével együtt, szal nem túl vaskos, az előző lakásban minimum a duplája volt, ha nem több.
Jól mondja a 4-es, örülj, hogy nem új, vagy viszonylag új-építésűt vettél, mert ha a paneles zajtól megbolondulsz, akkor kiugranál, az új vagy viszonylag új téglalakástól.
Igazából a jól hangszigetelt lakások az 1900-as évek régi bérházai között vannak.
A panelek esetében is van lehetőség utólagos hangszigetelésre, ami némileg javít a helyzeten. Teljesen nem fog megszűnni a zavaró zaj.
A felső szomszéd trappolása például azért hallatszik annyira, mert ezeket a lakásokat nem laminált parkettára és hidegburkolatra, hanem padlószőnyegre és pvc padlóra méretezték.
Ha ezeket a burkolatokat másra cserélik, a lépészaj-szigetelés hiánya egyből előjön.
Mondom, van megoldás, bár az igaz, h költeni kell rá.
Érdekes, amit írtál. Mi is nem rég költöztünk panelba, kertesházból, a szüleintktől. Nálunk nem hallatszanak ilyen zajok, ami van, az is inkább kintről jön, Például a kutya vonyít a fölöttünk levő erkélyen. De ez más tészta.
Csak arra lennék kíváncsi, hogy lehet, hogy nem minden panel ilyen?
Mi 8. emeleten lakunk Őrmezőn 10 emeletesben. Te merre felé laksz?
Érdekes dolog, mert én csak egy lépcsőházzal költöztem arrébb és az előzőben szinte semmit nem hallottam, a mostaniban viszont elég sok mindent.. igen, a szomszéd szexelését is..
Lehet benne valami, hogy a burkolatoktól is függ, mert a régiben szőnyegpadló volt, a jelenlegiben laminált padló és járólap, ahogy most már szinte mindenhol.
Nem Pesten lakom, hanem Tatabányán. Ha jól tudom, 1984-ben vagy '86-ban épült ez a panel.
Elsőre nekem is fura volt, mert az előző helyen ennyire nem hallatszottat a dolgok. Itt viszont simán hallom a 3. emeleten a szobában ülve, ha a földszinten húzzák épp a wc-t.
Amitől ki tudok futni a világból, az a tolóajtós szekrény. A felső szomszédnál ilyen szekrény van, és ő az a típus, aki elhúzza az ajtót, betesz 1 db ruhát, majd visszazárja. Utána megint elrak egy ruhát, utána megint. Tehát egész nap az ajtó húzogatást kell hallgatni. Ráadásul van amikor éjjel fél 2-kor áll neki.
Alattam pedig egy fiatal pár lakik, akik minden este az Éjjel nappal Budapestet nézik, amivel nem lenne baj, de az már zavaróbb, hogy olyan viccesnek találják a műsort, hogy 2 percenként visítva röhögnek rajta, amit még talán a szomszéd utcában is hallanak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!